Szigorítanák az üdülési csekk használatát

Vágólapra másolva!
Kizárólag szállások igénybevételére és a szálláshelyi étkezésekre korlátozódna az üdülési csekkek használata az Új egyensúly program szerint. A terv szakértők szerint nem teljesen átgondolt - írja keddi számában a Népszabadság.
Vágólapra másolva!

A nemrég nyilvánosságra hozott Új egyensúly program szerint az üdülési csekk csak abban az esetben lenne adómentes, ha azt a munkáltató dolgozójának, nyugdíjasának, vagy velük közös háztartásban élő közeli hozzátartozójának adja és kizárólag akkor, ha a csekkeket üdülési szállás, illetve a hozzá kapcsolódó étkezésre használják fel.

Karácsony Mihály, a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány igazgatója kétségesnek tartja, hogy ebben a változatban fogadja majd el a parlament a programot. Az igazgató szerint nem értelmezhető például az üdülési szállás fogalma, az adómentes juttatások köre ráadásul nemhogy szűkülne, de még bővülhet is, hiszen a hozzátartozóknak is adható lenne adómentesen az üdülési csekk.

Az igazgató szerint a csekk beválthatósági körének tervezett szűkítése ellentétes lenne a kormány szándékaival, hiszen az üdülési csekkek, és ezáltal a turisztikai szolgáltatások igénybevétele növeli az adóbevételt, fehéríti a gazdaságot és munkahelyeket is teremt.

Karácsony Mihány a lapnak elmondta, hogy idén a 20 milliárd forint értékben vásárolt utalvány 22 milliárd forintos forgalmat eredményez. Az igazgató elképzelhetőnek tartja, hogy a csekkek felhasználhatósági körének idei évre tervezett bővítéséből kompromisszumként ki kell majd hagyni a tankolási lehetőséget - írja a Népszabadság.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről