Szigorúbb csomag-szabályok a British Airways-nél

Vágólapra másolva!
Újfajta csomagkezelési szabályokat vezet be a brit nemzeti légitársaság, s az intézkedések magyar utasok ezreit is érinthetik.
Vágólapra másolva!

A British Airways (BA) által most bejelentett új szabályok változást hoznak mind a kézipoggyász, mint pedig a feladott és a megengedettnél nagyobb darabszámú poggyászok kezelésének gyakorlatában.

Július 5-től minden BA utas egy standard méretű utazótáskát és egy aktatáskát vagy egy laptop táskát vihet fel a fedélzetre. A kézipoggyász legnagyobb mérete 56x45x25 centiméter lehet. Az aktatáskának vagy a laptop táskának el kell férnie az utas előtti ülés alatt.

A BA közleménye szerint a légitársaság a poggyászok súlyára vonatkozó megkötéseket eltörölte, viszont azt feltételül szabta, hogy az utasnak segítség nélkül fel kell tudni tenni a holmiját az ülés fölötti csomagtérbe. A biztonsági és egészségügyi előírásoknak megfelelően a légitársaság a 23 kilónál nehezebb poggyász feladását nem teszi lehetővé.

A gyermekkel utazók számára fontos információ, hogy október 11-től kezdődően, a két évnél fiatalabb, saját ülőhely nélkül utazó gyermekek jegye az eddiginél lényegesen több, egy darab 23 kilogramm súlyú csomag és egy összecsukható babakocsi szállítását teszi lehetővé. A szülők a saját kézipoggyászukon túlmenően a fedélzetre is magukkal vihetnek egy átlagos táskát a gyermek számára.

A díjmentesen szállítható bőröndökön és más poggyászokon felül pluszban szállított csomagjaik után a díjat előre - a légitársaság internetes oldalán 20 százalék kedvezménnyel - kifizethetik az utasok.

A BA utasainak arra is van módja, hogy a díjmentesen feladott poggyászon felül egy sportfelszerelést (például golfütő-készletet vagy sílécet) is díjmentesen magukkal vihetnek.

A brit légitársaság 2006 első negyedében 318 járatot közlekedtetett Budapestre, és az utasok száma meghaladta az 55 ezret.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről