Vágólapra másolva!
A nyárnak mindenki fájdalmára sajnos vége, s bár még a déli tengerpartokon hosszú ideig találhatunk meleget és napsütést, az ősz a városlátogató hétvégék ideje. A nagyobb fapados légitársaságok speciális ajánlatokkal készülnek a szezonra.
Vágólapra másolva!

Hagyományosan minden évben az augusztus 20-a után jelentősen visszaesik a nyaralni induló magyarok száma, ilyenkor már mindenki az iskolakezdésre és az előttünk álló szürke munkás hétköznapokra koncentrál. A lehangoltságra pedig semmi ok, a nyaralást és a fárasztó munkakezdést ugyanis tökéletesen ki lehet pihenni egy kora őszi hosszú hétvégén valamelyik európai nagyvárosban.

Az őszi városlátogató szezon egyik fő haszonélvezői a diszkont légitársaságok, ezért szinte mindegyik cég készül valamilyen akciós ajánlattal erre az időszakra. A legismertebb Magyarországról közlekedő fapados cégek közül a Wizz Air például 10 forintos áron kínálja egyirányú jegyeit kilenc európai nagyvárosba. A kedvezményes árú jegyeket augusztus 22.-28. között kell lefoglalni, az utazás időpontja pedig szeptember 15. és október 28. közé kell, hogy essen. Fontos tudni, hogy a társaság honlapján, más fapados cégekhez hasonlóan a repülőjegyen kívül repülőtéri transzfert, szállodai szobákat, sőt külön városnéző programokat is foglalhatunk. Ez utóbbihoz akár 50 százalékos kedvezménnyel is hozzájuthatunk, ha időben és ügyesen foglalunk.

Hasonlóan kedvező ajánlatokkal csábítja az utasokat a SkyEurope is. A pozsonyi központú cég augusztus 27-ig 70 százalékos kedvezményt ad a legolcsóbb árú jegyeiből. Az utazási időszak ebben az esetben október 6. és december 14. közé esik. A társaság ezen kívül kedvezményesen kínál szálláslehetőségeket európai nagyvárosokban. Ha a hotelszobákhoz városnéző túrát is foglalunk, a kirándulás árából 20 eurót visszaigényelhetünk.

Európa második legnagyobb olcsó jegyes légitársasága, az easyJet is különböző akciókkal kedveskedik utasainak. A társaság augusztusban és szeptemberben például kevesebb, mint 10 ezer forintos áron kínál egy éjszakai szállást 4 és 5 csillagos európai szállodákban. Érdekes ugyanakkor, hogy a cég honlapján még mindig a futball világbajnokságra illetve, az azt megelőző időszakra is ajánlanak programokat, például Berlinbe.

Talán a legtöbb akciós ajánlattal a vezető európai fapados cég, a Ryanair bombázza a potenciális utasokat, ami nekünk magyaroknak annyiban jelent hátrányt, hogy a társaság gépei jelenleg egyedül a Balaton Airportról, Sármellékről vehetők igénybe és jelenleg csak két célállomásra, Frankfurt-Hahnra és London Stansted repülőterére közlekednek. Ha gyorsak és szerencsések vagyunk és csütörtökig foglalunk magunknak jegyet, a két említett városba 299 forintért juthatunk el, természetesen adók és illetékek nélkül.

Ha pedig olyan európai városba vágyunk, ahová az említett légitársaságok nem működtetnek járatokat, érdemes végigböngészni a kevésbé ismert fapados cégek, például az Air Berlin, a Germanwings, a Blue1, vagy az Air Baltic honlapjait is!

Fontos tudnivaló a fapados jegyek kválasztásakor és lefoglalásakor, hogy nem mindig akkor járunk a legjobban, ha az oda- és a visszafelé vezető utat is ugyanannál a társaságnál foglaljuk le. Érdemes némi pluszidőt szánni az árak és a menetrendek összehasonlítására, mert lehet, hogy két különböző társaság egy-egy járatával anyagilag jobban járunk, ráadásul így az indulási és érkezési időpontok közül is szabadabban választhatunk.

A közelmúltbeli londoni események ismeretében indulás előtt ajánlott időben tájékozódni a kiválasztott légitársaság poggyász-szabályairól, nehogy véletlenül a repülőtéren érjen bennünket kellemetlenség. A szigorítások elsősorban a nagy-britanniai repülőterekre közlekedő járatokat érinti, de már városokba közlekedő gépeknél is készüljünk fel a hosszabb biztonsági ellenőrzésekre! Az easyJet például a napokban jelentette be, hogy pótdíjat számol föl minden feladott plusz-csomagra, amely olcsóbb, ha a fizetést az interneten intézzük, ha viszont a repülőtéren szeretnénk kiegyenlíteni a számlát, a dupláját kell fizetnünk.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről