A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Luxuskocsit kapott a shaolin pap a turizmusért

Vágólapra másolva!
A helyi turizmus fellendítéséért köszönetképpen egy 125 000 dollár (27 millió forint) értékű autót adományozott az egyik közép-kínai régió vezetése a puritán életmódjukról híres kínai shaolin papok vezetőjének - adta hírül az Új Kína hírügynökség.
Vágólapra másolva!

Mindent megtettem annak érdekében, hogy világszerte népszerűsítsem a harcművészetet, és hogy fellendítsem a helyi idegenforgalmat - védekezett a múlt héten Si Jung-hszin, az ország középső részén lévő Shaolin templom főpapja, miután sokan a szemére vetették, hogy elfogadta a luxuskocsit.

A shaolin papokat eddig puritán életmódjukért tiszteltük, manapság azonban egyre több luxuscikk került a templomba, ami azt jelzi, hogy a fogyasztói társadalom nincs jó hatással a vallásokra - írta egy hozzászóló az ügy kapcsán indított egyik internetes vitafórumon. Mások védelmükbe vették a shaolin papot, úgy érvelvén, hogy egyik vallás sem tiltja az autóvezetést.

Shaolin templomát Bódhidkarma alapította 496-ban, aki azért érkezett Indiából Kínába, hogy elterjessze a buddhizmust. A templomot gyakran érték támadások, az itt kialakult új harcművészet, a kung fu ezért az önvédelemre épült. A shaolin kung fu gyakorlói szerint a harcművészet nem áll ellentétben a buddhizmus békés alapelveivel.

A templom a nyolcvanas években megnyitotta kapuit a turisták előtt, és nyilvánosan is védelmébe vette a külföldön egyre gyakrabban bírált tanításokat.

Idén a shaolin vallás vezetői együttműködnek egy televíziós társasággal, hogy egy nemzetközi verseny során - az amerikai American Idol mintájára - megválasszák a világ legjobb kung fusát.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!