A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpikon Marozsán Fábián három játszmában kikapott az első helyen kiemelt orosz Andrej Rubljovtól az 579 320 euró (225 millió forint) összdíjazású umagi salakpályás tenisztorna csütörtöki negyeddöntőjében.

A világranglistán 49. magyar játékos - aki az ötkarikás játékokon a hazai színekben szereplő Ugo Humbert-rel (15.) találkozik majd - az adriai versenyen elképzelhető legnehezebb ellenféllel szállt szembe Rubljov személyében. Az ATP-rangsorban kilencedik ellenfél eddig 16 trófeát gyűjtött, valamennyi Grand Slam-versenyen vívott negyeddöntőt, megfordult a top 5-ben, és eddig 23,5 millió dollárt ütögetett össze. Ugyanakkor az utóbbi hetekben nem volt kirobbanó formában, mivel Halléban, Wimbledonban és Bastadban is az első fordulóban búcsúzott.

Tennis: ATP Tour - Hamburg, marozsán fábián
Marozsán csak ráijeszteni tudott az első kiemeltre
Fotó: dpa Picture-Alliance via AFP

Marozsán nem bírt az orosz sztárteniszezővel

Első találkozójukon Marozsán jól kezdett, egyből elvette ellenfele adogatójátékát, ám rögtön jött a brék Rubljovtól is, aki sorozatban négy játékot nyert, és 5:4-nél már a játszmáért adogatott. Azonban a Hajdúszoboszló SE sportolója jól hajrázott, és 51 perc alatt 7:5-re hozta a nyitó felvonást - olvasható az MTI beszámolójában. 

A második szett elején az orosz játékos brékelt, majd remekül szervált, és bő fél óra alatt egyenlített, majd lendületből 3:0-ra elhúzott a döntő játszmában. A folytatásban magabiztosan őrizte ezt az előnyt, a csata pedig 1 óra 56 perc alatt véget ért.

Rubljovra a pénteki elődöntőben a negyedikként rangsorolt argentin Francisco Cerundolo vár.

Eredmény, negyeddöntő:
Andrej Rubljov (orosz, 1.)-Marozsán Fábián 5:7, 6:3, 6:2

Kapcsolódó cikkek:

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!