Rocktérképet adtak ki Angliában

Vágólapra másolva!
A VisitBritain, brit idegenforgalmi ügynökség útikönyv formájában kiadott egy rock-térképet, amely csodás utazásokat ígér a nosztalgiázóknak és a zenekarok rajongóinak.
Vágólapra másolva!

A térkép, amely CD-Rom változatban is megjelent, sőt, az internetről is letölthető 200 olyan, zenekarokhoz és zenészekhez köthető pontot tartalmaz, amelyet történelmi és földrajzi adatok egészítenek ki - írta az El País című spanyol napilap.

A Beatles egymaga 20 címmel szerepel a kiadványban. Közöttük van a liverpooli Forthlin Road 20, McCartneyék régi családi háza, a Cavern klub, ahol először felléptek, a nekik szentelt múzeum az Albert Dockon, vagy Clivedenben az Astor-család háza, ahol lefényképeztették magukat a Help! című lemez borítójához.

A térkép jelöli a cambridge-i Hills Road 183-at, Syd Barrett utolsó lakhelyét, a londoni Brook Street 3-at, ahol Jimi Hendrix lakott, a Ridgmount Gardenst, Bob Marley első londoni lakhelyét, a kensingtoni Logan Place-en Freddie Mercury egykori házát.

Rajta van Battersea elektromos központja, amelyet megörökítettek a Pink Floyd Animals című albumán, a Berwick Street, amely az Oasis egyik lemezén szerepel, és a Primrose Park is, amely a Rolling Stones Between The Buttons című lemezének borítóját díszíti.

Természetesen a végső nyughelyek sem hiányozhatnak. A térképpel felszereltek könnyen megtalálhatják a gloucesteri Priory Roadon lévő temetőt, ahová Rolling Stones gitárosát, Brian Jonest temették, vagy Chippenhamben a Rowden Hillen az autóbalesetben elhunyt Eddie Cochran sírját.

A kiadványban szerepelnek a dalokat ihlető helyek is, valamint a zene régi és új szentélyei: a londoni Marquee, a Hammersmith Odeon, a Ronnie Scott,s, a 100 Club, az Astoria, a Brixton Academy, vagy a leedsi egyetem. Utóbbi helyszínen vették fel 1970-ben a The Who koncertjét, és olyan legendák léptek fel itt egykor, mint Hendrix, a Led Zeppelin vagy a későbbi korokból a Manic Street Preachers.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!