Utazáskor a repülés a legnagyobb nyűg

Vágólapra másolva!
Melyik az a része az utazásnak, amely a legtöbb kellemetlenséget okozza a turistáknak? A repülés - legalább is ez derül ki az online utazási portál, az Orbitz felméréséből - írja a CNN travel. A megkérdezettek szerint az ár a legfontosabb a repülőjegy lefoglalásakor.
Vágólapra másolva!

A portál kérdésére válaszoló utazók többsége szerint egy külföldi utazás során a repülés ideje alatt érte őket a legtöbb kellemetlenség. A megkérdezettek 40 százaléka a repülőgépek késését jelölte meg a legnagyobb problémának, míg 21 százalékuk a repülőtéri biztonsági intézkedéseket érezte kellemetlennek.

A repüléshez köthető problémák mellett előkelő helyen szerepeltek a felmérésben a szállodák felszereltségével és tisztaságával kapcsolatos problémák, valamint a bérautókhoz köthető kifogások is.

A válaszadók csupán 21 százaléka vélte úgy, hogy a menövekedett repülőtéri biztonsági intézkedések nem növelik jelentősen az utazási időt, s a kényelmetlenségek - például a cipők levétele, vagy a folyadékokra vonatkozó tilalmak - elviselhetők.

A biztonsági intézkedések nyomán ugyanakkor a megkérdezettek 42 százaléka gondolja úgy, hogy biztonságosabban érzi magát a repülés alatt és előtt, mint szeptember 11-e előtt, sőt 46 százalék úgy gondolja, hogy a biztonságot és a szigort még tovább kellene növelni.

A repülőjegyek lefoglalása előtt az ár a legfontosabb tényező a válaszadók 48 százalékánál, s kétszer annyian választanának tágasabb ülőhelyet a repülőn mint ahányan ingyen étkezést.

Az elsősorban amerikai utazók körében végzett felmérés kimutatta, hogy a válaszadók csupán egynegyede nem használ soha online utazási weboldalt a repülőjegyek, vagy szállások lefoglalásához. Az internetet használók 31 százaléka teljesen meg volt elégedve az ott vásárolt turisztikai szolgáltatással, 29 százalékuk pedig kielégítőnek tartotta. Az utazók 59 százalékánál a repülőjegy ára volt a döntő szempont, ami alapján weboldalt választott.

A felmérést márciusban készítette a cég 1006 olyan utazó megkérdezésével, akik részt vettek külföldi utazáson az elmúlt évben - írja a CNN Travel.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!