Világtalan pilóta repült Ausztráliába

Vágólapra másolva!
Eddig 21 ezer kilométeres utat tett meg egy könnyű kisgépen az a világtalan brit férfi, aki Nagy-Britanniából repült Ausztráliába. Ez az első alkalom, hogy világtalan ember vezet repülőgépet ilyen nagy távolságra.
Vágólapra másolva!

Az 55 brit Miles Hilton-Barber még március 7-én indult útnak London közeléből egy olyan, különlegesen átalakított gépen, amelybe a navigációs berendezések jelzéseit beszédhanggá átalakító szoftvert telepítettek, így a műszereket a hallása segítségével ellenőrzi.

A start óta eltelt csaknem másfél hónap óta jól beváltak az átalakított készülékek, a fedélzeten tartózkodó tapasztalt másodpilóta eddig csak a biztonság kedvéért volt jelen. A hosszú utat - amelynek még nincs vége - persze nem egyvégtében tette, illetve teszi meg Hilton-Barber, hanem megszakításokkal, a múlt hónapban például Indonéziában járt.

Mint az ABC ausztrál rádió jelentette, hétfőn sikeresen landolt az ötödik kontinens északnyugati partvidékén, és még aznap el akar jutni Darwin városáig, majd a nagy vállalkozás hivatalosan a hét végén, Sydneyben ér véget.

Egyedülálló vállalkozásával a világtalan férfi adományokat akar gyűjteni a fejlődő országokbeli vakok számára, ezenkívül tettével hasonló jótékonysági akciókra akar ösztönözni másokat is.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!