A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaMagyarország-Kanada
HUNMagyarország
21:00KézilabdaArgentína-Magyarország
NyílNyíl

Jönnek az utószezoni akciós nyaralások

Vágólapra másolva!
Közeledik a nyár vége vele a nyaralószezon is lassan lezárul. Bár a népszerű európai tengeri üdülőhelyeken a többség júliusban és augusztusban nyaral, az időjárás egészen szeptember végéig kedvező, s a kedvező árú utószezoni akciók már most elérhetők.
Vágólapra másolva!

Ha a nyári nyaralás kerül szóba, legtöbben a július, augusztusi időszakra tervezik az utazást, pedig minden tengerparti nyaralóhelyen ilyenkor van a legnagyobb tömeg, s nem utolsó sorban az utazások ár is magasabb ebben az időszakban.

Elsősorban a gyerekes családoknak muszáj az iskolakezdésig hazaérni a pihenésről, ennél fogva a főszezonbeli utazásokra továbbra is nagy lesz a kereslet. Pedig, ha akár csak egy-két héttel indulnunk útnak, meglepő és kellemes árkülönbségeket tapasztalhatunk, akár szervezett módon, akár egyénileg utazunk.

Ebben az időszakban ráadásul az időjárásban sem tapasztalható nagy különbség az augusztushoz képest. Ha például Horvátországot vesszük célba, gyakorlatilag szeptember végéig kellemes, meleg napos időben lehet részünk, sőt a délebbi helyeken akár még október első felében is jót nyaralhatunk.

Érdemes figyelni az utazási irodák akcióit, különösen, mivel erre az időszakra már a cégek is látják, hogy a nyárra lekötött szálláshelyeikből mennyit tudtak értékesíteni, s amennyiben a forgalom elmaradt a várakozásuktól, a még meglévő helyeket igyekeznek minél nagyobb százalékban értékesíteni, ez pedig sok esetben az árak csökkenését eredményezheti.

A legjobb ajánlatok megszerzéséhez célszerű minél több hírlevélre feliratkozni és akkor is megkönnyítjük a dolgunkat, ha az utazás időpontját rugalmasan kezeljük. Vannak olyan irodák is, amelyek heti rendszerességgel hirdetik meg akcióikat, így már előre készülhetünk rájuk. A TUI Utazási központnál például szerdánként vásárolhatunk kedvezményes utazásokat. A cég honlapján minden kedden közzéteszik az éppen aktuális akciós ajánlatokat, amelyeket aztán a szerdai nap folyamán kell lefoglalnunk. Egy így megvásárolt augusztus végi négycsillagos rodoszi nyaralást félpanziós ellátással 100 ezer forintos kedvezménnyel kaphatunk meg, helyszíntől és szállodától függően 200-220 ezer forintért két főre, amely összegben a 7 éjszakai szálláson kívül a repülőjegy ára és az illeték is benne van.


fedezze fel Rodosz szigetét!

A konkurens Neckermannál is beindult az utószezoni akciózás, az iroda Spanyolországba, Görögországba és Egyiptomba kínál kedvező áru utakat. Szeptember közepén egy egyhetes korfui utazás már 128 ezer forintból kijön két főre. Ezért az árért háromcsillagos szállodai elhelyezést és reggelit kapunk, valamint a repülőjegy áráért sem kell külön fizetnünk. A repülőtéri illeték viszont hozzáadódik a részvételi díjhoz, ezért 40 ezer forint körüli összeget kell leszurkolnunk.

Egyiptomba 75 ezer forintért utazhatunk el szeptember közepén a Neckermannal, s ezért az árért háromcsillagos szállodában alhatunk a Vörös-tenger felkapott üdülőhelyén, Hurghadán. Az árban a repüpülőjegy és a félpanziós ellátás is benne van.


Roncsmerülés Egyiptomban

Szeptemberi indulással jóval kevesebb pénzből is ki lehet jönni, ha az előbbi példánál maradva Görögországot szemeljük ki úti célul. A Go.hu ajánlatai között válogatva, a Halkidiki-félszigeten lévő Paralia üdülőhelyen például szeptember végén 37 ezer forintért tölthetünk el egy hetet. Az olcsóság ára, hogy busszal kell utaznunk, ami nyilván kicsit kényelmetlenebb, de ezért az árért talán vállalható a megpróbáltatás. Szintén a Go.hu ajánlatai között bukkantunk rá egy 50 ezer forintos szeptember eleji korfui repülős utazásra, apartmanban, önellátással. Alig 4 ezer forinttal nagyobb összegért pedig Észak-Afrikában, Tunéziában is eltölthetünk egy hetet az El Hana Beach-en.


A Halkidiki.-félsziget

A spanyolországi üdülőhelyek közül Mallorcát szemeltük ki, ahová a legolcsóbb ajánlat a Go.hu-n 75 800 forintba, a Neckermannál pedig 77 900 forintba kerül. Mindkét verzió repülős utazás, kétcsillagos elhelyezéssel, reggelivel. Augusztus végén alig 60 ezer forintért is nyaralhatunk egy hetet Spanyolországban, a Costa Brava leghíresebb üdülőhelyén, Lloret de Mar-ban, de a háromcsillagos hotel és a félpanziós ellátás mellé külön kell megoldanunk az utazást. A repülő- vagy buszjegy nincs benne az árban. Az észak-spanyolországi üdülőhelyek egyébként kitűnően megközelíthetőek a Budapestről induló fapados járatokkal. Barcelonába, vagy a közeli Gironába akár a Wizz Air, akár a SkyEurope járataival könnyedén eljuthatunk.


Nyugat-Balaton

Aki pedig a határokon belül szeretne nyaralni utószezonban, a Balaton partján kifejezetten olcsó lehetőségeket találhat. A tó partján az augusztus 20-i ünnep után hagyományosan drasztikusan visszaesik a vendégforgalom, pedig az időjárás még ilyenkor néhány hétig kedvező a strandoláshoz, napozáshoz. Balatonalmádiban a háromcsillagos Nereus park Hotelben már 15 ezer forintért eltölthetünk egy hétvégét félpanziós ellátással augusztus 29-től. A kétcsillagos siófoki Agro Hotelben pedig 22 500 forintba kerül személyenként egy 6 napos/5 éjszakás nyaralás augusztus 26-tól, reggelis ellátással.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!