A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
1
Ezüstérem
2
Bronzérem
1
HUNMagyarország
20:05VízilabdaKína-Magyarország
HUNMagyarország
20:30VívásHungary-Japan
NyílNyíl

2009-ben 170 millió turista utazott Pekingbe

Vágólapra másolva!
Tavaly összesen 170 millió turista kereste fel a kínai fővárost bel- illetve külföldről, vagyis 14,5 százalékkal többen, mint egy évvel korábban - tudatta a pekingi statisztikai hivatal csütörtökön.
Vágólapra másolva!

A város turizmusból származó bevétele meghaladta a 244 milliárd jüant (35,8 milliárd dollár), ami 10 százalékos emelkedés 2008-hoz viszonyítva. 160 millió érdeklődő jött Kína más részeiből, ez 14,6 százalékos növekedés a korábbi évhez képest és több mint 4 millióan érkeztek külföldről, ami közel 9 százalékos bővülést jelent.

A tengerentúli turisták közül a Hongkongból, Makaóból és Tajvanról 696 ezren érkeztek. Körükben 60 százalékot is meghaladó növekedést mértek. A más országokból érkezettek száma 3,43 millió volt. Ez - az olimpia évéhez viszonyítva - alig több mint 2 százalékos növekedés.

A szakemberek szerint a hatalmas turistaforgalom mögött az utazási irodák aktivitása, a megélénkült reklám, a fizetőképesség növekedése húzódik meg, továbbá az, hogy a főváros tavaly több ezer ingyen jegyet biztosított a főbb látnivalók megtekintéséhez.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!