Áldott állapot a medence vizétől - a leghülyébb utazási történetek

Vágólapra másolva!
A légitársaságok, repterek és szállodák jelentéseiből válogatva kiderül, hogy az elmúlt hónapokban rengeteg megdöbbentő, vicces és bosszantó estet történt az utazók körében. Volt például, aki mosogatókagylót és élő krokodilt próbált felcsempészni a fedélzetre, mások kényszerleszállást kezdeményeztek, de volt olyan is, aki és azzal vádolt egy szállodát, hogy a spermával teli úszómedencéjüktől esett teherbe. Jöjjön néhány vicces és érdekes eset a tavalyi év eseményei közül, amelyek akár szégyendíjat is érdemelhetnének, ha lenne ilyen.
Vágólapra másolva!

Akik a legtöbbet költöttek utazásra

Míg a világ nagyvállalatai a recesszió miatt milliókat próbáltak spórolni az üzleti utak megnyirbálásával, addig a brunei szultán hetente járt fodrászhoz Londonba összesen 25 ezer dollár értékben. Magánrepülő helyett vagy a British Airways, vagy a Royal Brunei Airlines járatait vette igénybe, de kizárólag fertőtlenített magánkabinban utazott, hogy kiküszöbölje a H1N1 fertőzés minden lehetőségét.

Forrás: AFP

Szintén nem spórolt az üzemanyaggal a Cirque de Soleil alapítója Guy Laliberté, aki 35 millió dollárt fizetett azért, hogy a világűrben piros krumpliorrot csíptessen az orra hegyére.

Még ha csak ittas lett volna...

A CanadaJazz Vancouver-Atlanta járatán az utaskísérők körében az a 23 éves fiatalember keltett feltűnést, akinek bár nem szolgáltak fel alkoholos italt, mégis egyre részegebbnek mutatkozott. Mivel nem tudták egyértelműen rábizonyítani, hogy ivott, a személyzet nem akarta felelősségre vonni. Mint később kiderült férfi a zsúrkocsiról lopkodta a söröket, majd a bizonyítékul szolgáló üres dobozokat a vécében próbálta lehúzni. Később a berendezések súlyos műszaki hibát jeleztek, ezért a pilóta kényszerleszállást hajtott végre. A kanadai rendőrség bilincsben, de nem a saját lábán vitte el az illetőt.

Krokodil, mosogató és egy 9 mm-es

Forrás: AFP

Tiltott tárgyakból sem volt hiány a tavalyi évben. Az utastérbe felcsempészett személyes holmik között volt két és fél méter hosszú afrikai lándzsa, fiatal 50 kilós krokodil, légkalapács, függönytartó, villanyfúró, baseballütő, tűzoltó készülék, megtöltött 9mm-es Smith & Wesson fegyver és egy komplett mosogató szett, torokcsővel, szifonnal, két tálcával és csappal együtt. Amikor a személyzet jelezte az érintett utasoknak, hogy ezekben az esetekben tiltott tárgyakról van szó, azok vagy ártatlanul és tudatlanul pislogtak, vagy hevesen bizonygatták az igazukat.

A medence az oka mindennek

Szégyen díjat érdemelne az a lengyel nő, aki 13 éves lányával Egyiptomban nyaralt. Nem sokkal hazaérkezésük után kiderült, hogy a kislány állapotos. Az anya szerint a gyerek mindvégig vele volt, senkivel nem találkozott, és felügyelet nélkül sem maradt. Az asszony az egyiptomi szállodát vádolta az eset miatt, mert szerinte a helyi férfiak a medencékben onanizálnak, és a kislány emiatt esett teherbe.

Hisztériás visítófrász

Megérdemelné a díjat az a kínai nő is, aki saját hibájából lekéste a Hong- Kong-Los Angeles járatot. Miután a földi személyzet lezárta az utas listát és a beszállófolyosót a nő hisztériás rohamot kapott, és teljes önkívületben a földön fetrengve visított. Néhány héttel később a teljes jelenetből 3 percnyi ízelítő a YouTube-ra is felkerült. A felvétel rövid időn belül rekordszámú letöltést produkált, sőt azóta remix és készült a sikongatásból.

Halak a tengerben?

Szintén díjazni lehetne az a brit hölgyet, aki felháborodott levelet írt az Brit Utazási Irodák Szövetségének, melyben kifejezte, hogy ismét terhes, és ez annak a megbocsájthatatlan figyelmetlenségnek köszönhető, hogy kérésük ellenére nem kétágyas, hanem egyágyas szobát kaptak a férjével. Ugyanez a hölgy később a miatt reklamált, hogy senki nem figyelmezette őket, hogy a tengerben halak (!) vannak, és hogy azok "megijeszthetik" a gyerekeiket.

Nászút Afrikában

Elismerés járna annak a két német gyermek szüleinek is, akiknek fogalmuk sem volt arról, hogy 5 éves csemetéik (egy kisfiú és egy kislány) nászútra készülnek Afrikába. A csomagolásban a kislány nagyobbik (7 éves) testvére még segített is. A gyerekek a hannoveri nemzetközi reptérig jutottak, itt azonban a nászútnak vége szakadt, mert a biztonságiak felfigyeltek rájuk.

Verebek, tarantulák, egerek és ékszerteknősök

Szégyen díjat érdemelnek mindazon utasok, akiknek ostobasága miatt több százan vesztegeltek tavaly a reptereken és a gépek fedélzetén. A Delta Airlines gépe például azért indult három órás késéssel, mert az egyik utas tarantula pókot látott a szomszédja lábszárán, de az meg nem látott semmit. A Korean Air egyik járata szintén késve indult, mert valaki egy komplett egércsaládot vélt látni a széksorok között. A British Airways hongkongi járatát pedig azért kellett egy tollvonással törölni, mert állítólag egy (értsd: egyetlen) utas szerint veréb röpködött az utastérben.

Foglalt volt a kifutópálya

A New York-i Kennedy repteret az üzemeltető hibájából azért kellett lezárni 45 percre, mert a közeli vizekből körülbelül 80 darab, egyenként másfél kilós gyémántteknős gyalogolt a kifutópályára.

Eltévesztették a célállomást

A tavalyi év legbotrányosabb esete a Northwest Airlines "tévedése" miatt történt. A pilóták elbeszélgették az időt, így az eredetileg tervezett minneapolisi reptér helyett a 240 km-el távolabb eső légikikötőben landoltak. A légügyi hatóság szerint a legénység azt mondta, hogy a légitársaság szabályai miatt kirobbant heves vitájuk terelte el a figyelmüket, és emiatt tévesztették el az utat.

Mindenki végezze el a dolgát beszállás előtt

Forrás: Northfoto

Szégyendíjat kaphatna a japán All Nippon Airways is, amiért októberben arra kérte utasait, hogy mostantól végezzék el kis-és nagydolgukat még beszállás előtt. A légitársaság a környezetvédelemre hivatkozott, mert - ahogy közleményükben olvasni lehetett-, ezzel nagyban csökkenthető a repülőgépek összsúlya, a könnyebb gépek pedig köztudottan kevesebb káros anyagot juttatnak a levegőbe.

Sz.K.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről