A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton

Svájc lesz a Wizz Air második otthona

Vágólapra másolva!
Genfbe helyezi át egyes stratégiai szintű döntéshozatalának helyszíneit a Wizz Air diszkont légitársaság. A légitársaság központja ugyanakkor továbbra is Budapesten marad.  
Vágólapra másolva!

A Wizz Air 2010 folyamán bizonyos, stratégiai szintű döntéshozatalának helyszínét áthelyezi Magyarországról, és tevékenységének üzleti vezetését egy Svájcban létrehozott fióktelepről végzi majd - mondta az [origo]-nak Kázmér Natasa, a társaság kommunikációs igazgatója. A cég honlapján már több álláshirdetés is megjelent genfi székhelyű pozíciókra, így a menetrend és a bevétel optimalizálására keresnek menedzsereket.

A változtatást az teszi indokolttá az igazgató szerint, hogy Európa egyik legmeghatározóbb diszkont légitársasága számára, egyre fontosabb, hogy a legjobb és a legképzettebb szakembereket alkalmazza. Egy esetleges nyugat-európai központ sokkal attraktívabbá teszi a Wizz Air-t a munkavállalók szemében. A cég vecsési központjában egyébként mintegy 120 fő dolgozik.

A részleges költözés a Wizz Air befektetői érdeklődését is jelentősen növelheti, ha a társaság egy, a befektetők által jobban ismert nyugat-európai jogi környezetben van - mondta Kázmér Natasa. A magyar államnak egy fillérrel sem lesz kevesebb bevétele a lépéssel - tette hozzás az igazgató. A Wizz Air továbbra is jelentős mértékben járul majd hozzá az államkasszához. Az elmúlt 5 évben, a Wizz Air Hungary közel 6 milliárd forintot fizetett be különböző adók és illetékek formájában, és előreláthatóan további 12 milliárd forintot fog befizetni az elkövetkezendő öt évben.

Az átalakítás nem érinti a Wizz Air működési tevékenységét, azaz továbbra i a magyar hatóság által felügyelt légitársaság lesz és üzemeltetési központja is Budapesten marad. Váradi József, a Wizz Air vezérigazgatója az [origo]-nak adott interjúban elmondta, hogy a légitársaság nem emocionális alapon közelíti meg ezt a kérdést. A magyar piac csak annyira fontos, amekkora pénzügyi lehetőséget rejt. Ha más piacok jobb lehetőséget jelentenek a Wizz Air szempontunkból, akkor azok fontosabbak lesznek Magyarországnál - mondta az igazgató.

A cég egyelőre nem tervezi, hogy bezárja budapesti bázisát, ahol egyébként három repülőgépet állomásoztat. Ennél több gépre sincs szükség, ugyanis a Wizz Air teljes forgalmának nagyjából 10 százalékát teszik ki a Budapestről induló járatok.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!