A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
3
Ezüstérem
3
Bronzérem
2
HUNJózsa Levente
10:10TekvondoYushuai Liang-Levente Jozsa
HUNMagyarország
11:20Kajak-kenuKenu 500m-páros elődöntő 1
HUNMagyarország
12:00Kajak-kenuKajak 500m-négyes elődöntő 2
HUNMagyarország
18:00VízilabdaGreece-Hungary
NyílNyíl

Vádat emeltek a csalással gyanúsított utazásszervező ellen

Vágólapra másolva!
A Budapesti V. és XIII. kerületi Ügyészség vádat emelt Péli István ellen többrendbeli jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, többrendbeli nagyobb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás, és ugyancsak többrendbeli kisebb kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás bűntette miatt.
Vágólapra másolva!

A vádirat lényege szerint Péli István vádlott magát különböző utazási irodák képviselőjeként feltűntetve internetes hirdetéseket adott fel kedvezményes repülőjegyek értékesítésére. Miután a sértettek a repülőjegyek vételárát a vádlottnak - készpénzben vagy utalással - kifizették, a vádlott vagy valótlan elektronikus jegyeket állított ki, vagy a valósan kiállított jegyek esetében az utazni kívánók tudta nélkül törölte a foglalásukat elektronikus úton, és a repülőjegyeket a légitársaságoknak nem fizette ki. Így az utazni vágyó sértettek csak a repülőtéren, közvetlenül az utazás megkezdése előtt szembesültek azzal, hogy nincs érvényes repülőjegyük.

A vádlott a fenti módon 2007. októberétől 2009. szeptember végéig összesen 71 sértetteknek okozott 56 ezer forinttól 3,5 millió forintig terjedően különböző összegű kárt.

A vádlott 2006-tól 2008. májusáig üzleti kapcsolatban állt több utazási irodával is, ahonnan rendszeresen repülőjegyeket vásárolt. A repülőjegyek árát azonban nem fizette ki. Cselekményével az utazási irodáknak 900 ezer forinttól 4 millió forintig terjedően különböző összegű kárt okozott.

A bírósági eljárást a Pesti Központi Kerületi Bíróság folytatja le. A vádlott lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!