A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
4
Ezüstérem
5
Bronzérem
5
HUNMagyarország
19:35VízilabdaGyőztes QF 3-Győztes QF 4

A Balaton legjobb kocsmái

A Balaton legjobb kocsmái, balaton, balaton sound, sör
Vágólapra másolva!
Szinte nincs is olyan ember, akinek ne lenne kedvenc balatoni kocsmája, sőt valószínűleg minden településen van egy kultikus hely, amelyet nem szabad kihagyni, ha arra járunk. Íme, a Balaton legjobb kocsmái.
Vágólapra másolva!

Az első kötelező helyért nem is kell hosszan utazni, hiszen mindjárt az első településen, Akarattyán is van kedvenc hely. Csörcsilnek hívják - igen, így írják -, és nem különösebben jó a kaja, a mosdó sem patyolattiszta, a pálinka kifejezetten rossz, mégis ez az a hely, ahova el kell menni esténként, ha Akarattyán nyaralunk. Nem is lehet eltéveszteni, a főút mellett van, nagy terasszal, kellemesen közömbös kiszolgálással és meccsekkel a tévében.

Csopakon a 71-es út mellett van a Stop büfé. Semmi extra, olcsó italok, remek fröccsök és állandó jó hangulat.

A következő állomás Balatonfüred, ahol a legendás Hatlépcsős a tuti hely. Meglehetősen felkapott, és mivel a hajóállomásra vezető utcán - tehát a város legjobb helyén - található, nem nevezhető a legolcsóbbnak. Amiért mégis mindenképpen érdemes megállni itt, az nem más, mint a helyben készülő velős pirítós, amiért akár a déli partról is megéri átruccanni. Arról megoszlanak a vélemények, hogy itt kapható-e a legjobb velős pirítós a tó környékén, de az biztos, hogy a legjobbak között van.

A következő három kocsma szintén az északi parton, Révfülöpön található. Az egyik, a Popej nevű tulajdonképpen büfé, jó kolbásszal, hekkel és olcsó fröccsel. A másik a Gomba étterem, de a zöldborsmártásos kacsájuk isteni, és a pizzájuk is sokak szerint szuper.

Remek hely Révfülöpön a Zanzi is, amely az egykori Országos Tervhivatal üdülőjében van a parton, ezért nem látogathatja bárki. Szocreál hangulat és Meggymárka.

Kissé távolabb a parttól Gyulakeszi Tapolca felőli végén van egy nádtetős büfé, ahol szintén a velős pirítós a fő attrakció, és sokak szerint talán még jobb, mint a Hatlépcsősben.

A déli parti kocsmák közül elsőként a Kacor nevű egységet ajánljuk Siófokon. Jó ismerői szerint kifejezetten egyszerű kis kocsma, de épp ezért nyerő. Macskák mindenütt, nagyjából húsz év óta semmilyen fejlesztést nem hajtottak végre a berendezésen és a kínálaton sem, 250 forintért nemzeti sör kapható, de leginkább itt is a fröccs ajánlott.

A Balatonszemesen nyaraló fiatalok és idősebbek esténként a kikötő mellett lévő Kishalászba igyekeznek, ahol nagy az étel- és italválaszték, hatalmas fedett, de szellős a terasz, és még a kiszolgálás is jó. Mégsem ez a legjobb kocsma a faluban, már csak azért sem, mert hamar bezár. A vasútállomás mellett lévő rockkocsma ugyanakkor az egyetlen hely Szemesen, amelyik hajnalig nyitva tart, amíg van vendég. A helyen étel nincs, ital viszont minden mennyiségben, és jobbnál jobb számokkal teli zenegép is rendelkezésre áll. A tulaj is szívélyes és türelmes, arról viszont megoszlanak a vélemények, hogy Balázs Palira vagy Soltész Rezsőre hasonlít-e inkább.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!