Siófokon indul a balatoni nyár

Vágólapra másolva!
Május 25-én a Balatoni Szezonnyitóval kezdetét veszi a 2012-es balatoni nyár. A siófoki négynapos rendezvény a régió egyik legjelentősebb programsorozata lesz, amely összefonódik Pünkösddel és ízelítőt kínál a turistáknak a siófoki nyár eseményeiből.
Vágólapra másolva!

"Pénteken indul az idei balatoni nyár, Siófok erre maximálisan felkészült. A kikötőben felállított színpadon interaktív foglalkozások, koncertek, országos hírű előadók, valamint helyi művészeti csoportok, együttesek és civil szervezetek várják az érdeklődőket. A szezonnyitón a vasútállomás előtti Kálmán Imre szobortól indul majd az ünnepi díszmenet: elöl népi táncosokkal, utána egy díszes hintó a polgármesterrel a fedélzeten. A kikötő melletti térre érve a polgármester úr átveszi a város kulcsát, illetve díszpolgári kitüntetést fog kapni egy neves személy. Úgy gondolom, hogy a programsorozat méltán fogja tükrözni a teljes szezon sokszínűségét" - mondta sajtótájékoztatón Démuth Pál, Siófok alpolgármestere.

Forrás: MTI/H. Szabó Sándor

Az ünnepi menetre szombat délelőtt kerül majd sor, ám a négynapos program már péntek délután kezdetét veszi két fotókiállítással. Aztán szombattól felpörögnek az események és a legkülönbözőbb programokkal készülnek a szervezők. Szombat délután lesz táncbemutató, majd a Budapesti Operettszínház és a Békéscsabai Jókai Színház művészei adnak elő musical részleteket, este pedig három koncerten is részt lehet venni egymás után.

Vasárnap tovább folytatódik a táncbemutatók és koncertek sora: 18 óra 30 perctől ír-skót népzenei koncert és táncház szórakoztatja majd a vendégeket, de lesz jazz koncert is és késő este fellép a Blokk. A Gyermeknap alkalmából pedig 10-18 óra között lesznek ingyenes programok. Pünkösd hétfőjén a táncos műsorok mellett délután 16 órától a Diótörő Balett Egyesület műsorát tekinthetjük meg, a programsorozatot pedig egy interaktív családi műsor fogja zárni.

Már csak azért is érdemes lesz ellátogatni Siófokra, mert a város számos újdonsággal készült a 2012-es nyárra. Több mint 6 milliárd forintnyi fejlesztés valósult meg a városközpontban, melynek köszönhetően megújult a főtér és a szabadtéri színpad is. Emellett megjelenésében és funkciójában is megváltozott a 100 éves siófoki víztorony: egy komoly kilátóvá alakult kávézóval a tetején, és a teraszról gyönyörű panoráma tárul elénk. Ráadásul a legfelső szinten egy forgó kiállítóteret is kialakítottak, ami egészen különleges élményt nyújt. Démuth Pál felhívta a figyelmet a város főterének szélére épült könyvtárra is, ami nagyon jól felszerelt és hatalmas a választékkal várja az olvasni vágyókat. Siófok szeretné minél inkább kihangsúlyozni, hogy nem csak nyáron, hanem egész évben várják a vendégeket színvonalas programokkal.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata
Megújult a főtér

Azoknak sem kell csalódniuk, akik hajókirándulást szeretnének, hiszen a menetrendszerinti hajó- és kompjáratok minden korosztály számára kínálnak programot. Lehet választani naplemente túrát, de grill partyval vagy borkóstolóval egybekötött hajókirándulásokat is szervez a Balatoni Hajózási Zrt. A gyerekeknek a kalózhajót, a fiataloknak pedig főleg a diszkóhajókat ajánlják. Persze Siófokon nem csak a hajókon lehet bulizni, és a Siófok Nights idén is kínál karszalagos kuponkedvezményt, amely elsősorban azoknak a nagykorúaknak szól, akik kifejezetten a bulik miatt utaznak Siófokra. Újdonság, hogy június közepétől családok is igénybe vehetnek hasonló kedvezményeket, a részletekről itt tudnak tájékozódni.

És ha már Siófokon járunk, akkor a Zamárdi Kalandparkot sem érdemes kihagyni. Az [origo] a park egyik munkatársától megtudta, hogy főleg a nyári szezonban rengetegen vannak a kalandparkban, nagyon népszerűek a pályák a felnőttek körében is. Elmondta, hogy főleg azokat a csúszópályákat imádják, amelyeken a mesterségesen kialakított "kis Balaton" fölött lehet szinte átrepülni. De lehet vízidodzsemezni is, és idén újdonságként egy élménygőzöst is elindítanak, amely a park területén szállítja az utasokat.

Forrás: Siófok Város Önkormányzata

A strandok is kinyitottak már Siófokon, nem drágultak a belépők és a bérletek sem tavalyhoz képest. Emellett megmaradt az a kedvezmény, hogy 16 óra után mindennap ötven százalékkal olcsóbban lehet megvenni a jegyeket. Az Újhelyi strand pedig továbbra is ingyenesen látogatható.

A Balatoni Szezonnyitó részletes programját itt találják.

Az biztos, hogy a pünkösdi hosszú hétvégén senki nem fog unatkozni a Balatonnál. Május 28-ig tart a Balaton7 programsorozata is, amely szintén összekapcsolódik Pünkösddel.
Néhány kiemelt program a Balaton7-ről:
Korok Fesztiválja
- Balatonfüred, május 26-28.
Mini Morris Világtalálkozó - Balatonfüred május 26.
Pünkösdi Vígasságok - Hévíz, május 25-28.
Csobánci vártúra - Gyulakeszi, május 28.
Lovaskocsis borkóstolás - Gyulakeszi, május 25., 26.
A megszelídült vulkánok völgye - Tihany, május 24.
Vezetett kerékpártúrák - Hévíz, Zalakaros, május 19., 23., 26.
Hőlégballonos sétarepülés - Hévíz, május 18-28. között naponta
Ingyenes mini golf használat - Tihany, május 20.,23.,25. 15-18 óra között
További részletek itt.

Idén szintén a Balatonhoz, egész pontosan Szántódra költözik a Pannónia Fesztivál május 24-27. között, ahova közel százezer fesztiválozót várnak. A programban több mint 160 hazai zenekar és előadó lép majd színpadra, köztük a Tankcsapda, a Road, a Depresszió, a Quimby, a 30Y, valamint az Alvin és a Mókusok. A látogatók alig pár méterre a vízparttól, a tihanyi félszigettel szemben tombolhatnak. A fesztiválra négy- és három napos bérlet, valamint napijegy is váltható. Jegyinformációk és részletes program itt.



Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről