A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
5
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

EU turné a hazai strandokon

turné a hazai strandokon, balaton
Vágólapra másolva!
Szombaton uniós turné indul hazánk strandjain kisbusszal, ajándékokkal, uniós tudnivalókkal. Tejfölös lángos, vízibicikli és uniós állampolgársági ismeret így fér meg egymás mellett.
Vágólapra másolva!

Közel másfél hónapon át járják a strandokat és tájékoztatják a fürdőzőket az uniós polgárság adta lehetőségekről országszerte 36 helyszínen. Az Európai Bizottság hazai képviselete és a Europe Direct tájékoztató irodák közös megmozdulása ez. A június 23. és augusztus 19. között megrendezett Csobbanj Európával! programsorozatban egy kisbusszal járják körbe Magyarország jelentősebb strandjait, és ajándékok kiosztásával hívják fel az uniós tájékoztató irodák szolgáltatásaira a nyaralók figyelmét. A kisbusz érinti többek között a Balatont, a Velencei-tavat, Hajdúszoboszlót, Harkányt, Orfűt, Bükfürdőt és Sárvárt, de ott lesz többek között a Sziget Fesztiválon is.

A program célja, hogy az európai uniós állampolgárság adta lehetőségekről, az ezzel kapcsolatos témákról - például az utazásról, a továbbtanulásról, a munkavállalásról, a pályázatokról vagy a támogatásokról - tájékoztassa a strandolókat, valamint tudatosítsa, hogy országszerte 16 helyen egész évben információkat kaphatnak ezekről a kérdésekről a Europe Direct ügyfélszolgálati irodákban.

Egy jobb fotó strandbelépőt ér
A programban három kiemelt téma lesz: az EU céljai 2020-ra, az aktív időskor és a közös agrárpolitika ötven éve. Hogy vonzóbbá tegyék a programokat, az iskolásoknak fotópályázatot hirdetnek az idei év két kiemelt uniós témájában, az aktív időskorról és a nemzedékek közötti szolidaritásról, valamint a közös agrárpolitika ötvenéves történetéről. Minden résztvevő ajándékot kap, a legjobb fotókat pedig strandbelépővel jutalmazzák.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!