A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Holnap Kékpántlika, csütörtökön Kékszalag

vitorlás, Hatszáz vitorla cikkhez
Vágólapra másolva!
Izgalmas napnak ígérkezik a csütörtöki a hazai vitorlás-történelemben, ugyanis hatszáz résztvevő rajtol várhatóan a Balatonfüred előtti rajtvonalról a 44. Kékszalag MVM Partner Nagydíján. A vitorlásversenyen a hajók a teljes Balatont megkerülik.
Vágólapra másolva!

Forrás: MTI/Turcsi Gábor

Az immár hagyománnyá vált balatoni tókerülő versenyen induló vitorlázók kilátásai nem túl ígéretesek: a meteorológusok hőséget és gyenge szelet jósolnak aznapra, persze a megmérettetés ugyanúgy adrenalin növelő lesz a versenyzők és a közönség számára is. Az idei versenyen nemcsak a hagyományos egytestű hajók, de a leggyorsabb katamaránok (kéttestű hajók) és trimaránok (háromtestűek) is indulhatnak. A 160 kilométeres táv útvonala: Balatonfüred - Balatonkenese - Tihany - Keszthely - Balatonfüred, a hajók pedig közvetlenül a nézők előtt vonulnak el a rajt felé. A kiírt távot, legkésőbb szombat reggel kilenc óráig kell teljesíteniük a versenyzőknek, de a szervezők már csütörtök éjszakára visszavárják a leggyorsabbakat a Keszthelyig tartó oda-vissza útról.

Azonban nem ez az egyetlen vitorlásverseny a héten, szerdán az 5. Kékpántlika Kupára kerül sor, amely az ifjúsági versenyzők túraversenye, szombaton pedig 2Szalag néven a katamaránok mérhetik össze erejüket Balatonfüreden.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!