Mikrobusz súlyos extrákkal

Doubleback, instant lakóautó
Vágólapra másolva!
Úgy néz ki, ezek az tréfamester átalakítóbajnokok sose nyughatnak. Utóbb épp egy dél-walesi mérnökcsapatnak sikerült valami őrült dili ötlettel előrukkolni: kihúzható alumíniumnyúlványt szereltek egy mikrobuszba, hogy megduplázzák a belső teret, és tetősátrat, hogy állva is lehessen benne közlekedni. Erre szükség is volt, különben nem tudtak volna belepréselni egy franciaágyat, 3 fotelt, minikonyhát és tévét, ami persze nélkülözhetetlen egy tengerparti nyaraláshoz.  
Vágólapra másolva!

Forrás: Doubleback
Forrás: Doubleback

Na most, ha megállunk egy másodpercre a nagy örömujjongásban, és hajlandóak vagyunk felnőttként átgondolni az egészet, akkor valószínűleg azonnal belátjuk, hogy a dolog bukó. Miért? Mert egy kényelmes fővárosi lakás áráért sikerülne egy olyan céleszközt beszereznünk, amit szinte kizárólag a nyaralás 2 hetében használhatnánk, egyébként nem, vagy nem normálisan. Mert kérdés, hogy ugyan mit szállítok azzal a kisbusszal, aminek a rakterét beépített fotelek, franciaágy, tévé meg minikonyha foglalja el? Nyilván nem sok mindent.

Forrás: Doubleback
Forrás: Doubleback

Aztán az is kérdés, hogy milyen az a tengerparti nyaralás, ahol az ember, miután levezetett többezer kilométert, nemhogy kicuccolna a kényelmes szállásra, de egyből visszabújik a kocsiba. Majd a minikonyhában kucorogva elkészíti szerény vacsoráját, és a busz foteljébe suvadva tévét néz. Mindezt azért, hogy spóroljon a szálláson? Inkább ne vett volna 20 millióért egy ilyen mikrobuszt...

Egy gombnyomásra megduplázódik a belső tér
A tervezők mindenesetre úgy gondolták, vannak esetek amikor hasznos és élvezetes egy ilyen guruló szállással útnak eredni. A mikrobuszt ugyanis úgy tervezték, hogy tökéletesen megfeleljen az aktív sportot űző nyaralók elvárásainak is. Leginkább a hegymászós, a bringás vagy a szörfös túrázókra gondoltak. A felhajtható (később franciaággyá alakítható) üléseknek köszönhetően a kisbusz belsejében sportfelszereléseket, szörfdeszkát, 4 kerékpárt vagy robogót tárolhatunk, utóbbival egy rámpa segítségével parkolhatunk be a kihúzott hátsó szekcióba.

Ha ugyanis megérkeztünk a kinézett szálláshelyünkre, a mikrobusz belsőtere egyetlen gombnyomással egyből a kétszeres méretére bővíthető, így kényelmes hálótérré alakítható, aminek külső konténerét egy tartószerkezet stabilizálja a földön. Amint kinyitottuk a felső tetősátrat, még a mosogatást vagy a főzést sem kell fejünket behúzva végeznünk, hiszen segítségével a belmagasságot is megnövelhetjük.
Szóval így, és mindezt közel 20 millió magyar forintért cserébe. Megéri?

Forrás: Doubleback
Forrás: Doubleback

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről