A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMagyarország
09:00KézilabdaBrazília-Magyarország
HUNPongrácz Bence
10:30CselgáncsIsmael Alhassane-Bence Pongracz
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
HUNMagyarország
19:30VízilabdaFranciaország-Magyarország
NyílNyíl

Sztrájkolnak a német repülőtereken

Utasok várakoznak a kölni repülőtéren, Lufthansa, sztrájk Németországban
Vágólapra másolva!
Késésekre és járatkimaradásokra, a biztonsági ellenőrzésnél pedig a szokásosnál jóval hosszabb várakozási időre kell számítani a német repülőtereken. A biztonsági dolgozók béremelésért sztrájkolnak. Budapesti járatot is töröltek.
Vágólapra másolva!

Folytatódik pénteken a magánbiztonsági szolgálatok dolgozóinak sztrájkja a düsseldorfi és a köln-bonni repülőtéren. A Lufthansa német légitársaság reggelig egy Düsseldorfból Budapestre közlekedő járatát törölte. A munkabeszüntetés Düsseldorfban pénteken este 22 óráig, a köln-bonni repülőtéren 20 óráig tart. Addig késésekre és járatkimaradásokra, a biztonsági ellenőrzésnél pedig a szokásosnál jóval hosszabb várakozási időre kell számítani.

Forrás: AFP/Henning Kaiser
Utasok várakoznak a kölni repülőtéren

A düsseldorfi a harmadik legnagyobb német repülőtér, az utasok száma évente nagyjából 20 millió. Csütörtökön a tervezett 530-ból 147 járatot kellett törölni. A köln-bonni repülőtéren pedig a tervezett 170 járat harmada maradt ki a sztrájk miatt.

A munkabeszüntetés oka, hogy megrekedtek a bértárgyalások a munkaadók és a repülőtéri biztonsági szakmában dolgozó munkavállalókat képviselő Verdi szakszervezeti szövetség között. A Verdi szerint mintegy 30 százalékos béremelésre van szüksége az Észak-Rajna-Vesztfália tartományban dolgozó összes, mintegy 34 ezer biztonsági őrnek és szakembernek. A munkaadók szerint a bérkövetelés túlzott, a munkabeszüntetés pedig aránytalanul nagy fennakadást okoz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!