Az egri bikavér fehér párjának elkészítését minden évben egyre több pincészet vállalja, hogy megmutatja a borvidék kiváló adottságait, a termőhelyi karaktert és a sokszínűséget. A rendezvénysorozat március 14-én az egri várban úgynevezett csillagteszttel indul, ennek keretében nemcsak a legújabb, hanem a korábbi két évjárat egri csillagai is terítékre kerülnek. Ez alkalommal újságírók és borászok kóstolják és minősítik a borokat.
Gál Tibor a család pincészetében
Március 21-én az egri csillag Budapesten is bemutatkozik, a Vinopolis Naphegy borkomplexumban, ahol neves egri borászok mutatják be új fehérborukat a sajtó és a nagyközönség számára.
Az Egri Csillag Fesztivált április 27-én rendezik az egri várban. Ez alkalommal a borászok párban mutatják be a borokat, vagyis pincészetük legjobb egri csillag és egri bikavér borát a vendégeknek. Egyben színes kulturális programmal is várják a látogatókat.
Az egri bikavér fehér párjának, az egri csillagnak az elkészítését 2011-ben 27 termelő vállalta. A 2011-es évjáratú fehér borból 350 ezer palack készült, a 2012-es évjáratból remélhetőleg mintegy félmillió palack kerül forgalomba.
Az egri csillag minimum négy fajta házasításával készíthető bor. Ebbő adódóan nyomán egyes borok könnyedek és gyümölcsösek, más esetben fajsúlyos és tömör az ital, ám valamennyi harmonikus és bájosan illatos. Az egri csillagot hamarosan superior és grand superior minőségben is előállítják - közölte Gál Tibor.
Az egri csillagról korábbi élménybeszámolónk itt olvasható.