Egyszerre csak két vendéget fogadnak

SOLO PER DUE, a világ legkisebb étterme
Vágólapra másolva!
Ha valaki meghitt környezetben szeretné vacsoráját elkölteni társával, ennél megfelelőbb éttermet aligha talál: a SOLO PER DUE mindössze két vendéget fogad egy időben.
Vágólapra másolva!

A világ legkisebb étterme egy kis olasz faluban, a Rómától 68 kilométerre található Vaconéban működik. Nem véletlenül kapta a „Csak kettőnek" elvezést: egyszerre két vendéget fogad, egy párat ebédre, egy másikat pedig vacsorára. Persze az egy asztalon és két széken kívül nagyon szépen be van rendezve az étkezőhelyiség, és egy barátságos kert is tartozik az épülethez.

Az étteremhez tartozó kert Forrás: SOLO PER DUE

Bár a hely kicsi, a SOLO PER DUE ajtaja előtt soha nem állnak sorba a vendégek. A foglalás emailen keresztül történik – magyarázta az Origo kérdésére Giovanni Di Claudio, akinek apja, Remo Di Claudio az étterem tulajdonosa. Az ebéd vagy vacsora időpontja előtt legalább hét nappal egy faxban kell megerősíteni a foglalást, és ezután lehet megrendelni az ételt, illetve az egyéb dolgokat, mint például az alkalomhoz illő, szív alakú süteményt, a háttérzenét vagy a virágcsokorhoz írt üzenet szövegét.

Remo Di Claudio, az étterem tulajdonosa Forrás: SOLO PER DUE

Az étterem ajtaja a megbeszélt időpontban nyílik ki, és ha ez este van, akkor a behajtó mellett gyertyák világítanak. A környezet lenyűgöző: a 19. századi épület a latin költő, Horatius villájának romjai közelében található. A hagyományos berendezéshez gyönyörű csillárok, gyertyatartók és kandalló tartozik.

Fotelek a kandallónál Forrás: SOLO PER DUE

Az olasz konyhát reprezentáló ételek garantáltan friss alapanyagból készülnek a megrendelő igényeinek megfelelően. Az extra szűz olívaolaj, a juhsajt, a tészta és az édességek mind házi készítésűek.

A különleges élményért fejenként 250 eurót kérnek, hitelkártyát nem fogadnak el. Az ár mindent tartalmaz, kivéve a pezsgőt, a különleges borokat és az egyedi virágdíszítést.

Az egy darab étkezőasztal Forrás: SOLO PER DUE

Hogy hány napra előre van lefoglalva az étterem, arra Giovanni Di Claudio azt válaszolta, akár ma este is mehetnénk. A tulajdonos fia azt is elárulta, volt már vendégük Magyarországról is. Az üzlet nyereségességét firtató kérdésünkre annyit mondott, hogy 25 éve vannak nyitva, de nem a saját hasznukért csinálják. „Nem egy extravagáns étterem létrehozása volt a cél, hanem egy olyan egyedülálló helyé, ahol a szerelmesek a legszebb környezetben költhetnek el egy vacsorát" – mondta Giovanni Di Claudio.

Forrás: SOLO PER DUE

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről