Leégett Anglia legrégibb szállodája

Exeter, 2016. október 29. Tűzoltók dolgoznak a lángoló Royal Clarence Hotelnél, a dél-angliai Exeter városában 2016. október 29-én, miután a mintegy 250 éves épületben megrepedt egy gázvezeték. Az Anglia legrégebbi szállodájaként számon tartott épület egy része romba dőlt, a gázszivárgás tovább táplálja a tüzet. A hatóságok szerint nem sérült meg senki, több történelmi jelentőségű épület azonban a lángok martalékává vált. (MTI/AP/Ben Birchall)
Vágólapra másolva!
Leégett Anglia talán legrégibb szállodája, a 250 éves Royal Clarence Hotel a dél-angliai Exeter városában. Az épület egy része szombaton dőlt össze, miután előző nap egy szomszédos házról átcsaptak a lángok.
Vágólapra másolva!

A tűzoltóság szerint a lángokat 24 óra elteltével sem tudták eloltani, mivel megrepedt egy gázvezeték, és az tovább táplálja a tüzet. A hatóságok szerint nem sérült meg senki. A tomboló tűz Exeter városközpontjában több történelmi jelentőségű épületet semmisített meg.

Todd Gray, az exeteri egyetem történésze a BBC-nek elmondta, hogy

az 1769-ben épült Royal Clarence Hotel volt az első létesítmény Angliában, amely hotelnek számított.

"Azt megelőzően csak fogadók voltak, de ők fogták az új francia elnevezést, és így nevezték el az épületet" - tette hozzá. Gray azt is mondta, az épület "hatalmas jelentőséggel" bírt a város számára.

Tűzoltók a Royal Clarence Hotelnél Forrás: MTI/ap/PA/Ben Birchall
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!