A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Új szabadidőközpont nyílt Szekszárd mellett

Sötétvölgy Szabadidőközpont Gemenc
A Süllőfészek
Vágólapra másolva!
Szabadidőközpontot alakított ki a Gemenc Zrt. Szekszárd mellett, a sötétvölgyi parkerdőben. A létesítményt pénteken adták át.
Vágólapra másolva!

A kedvelt bakancsos, kerékpáros és horgászturisztikai célpontnak számító Sötétvölgyben egy régi elavult faépület helyén többfunkciós fogadóépületet, a sötétvölgyi tó partján családi piknikrétet és játszóteret alakítottak ki.

A beruházás 130 millió forintba került,

100 millió forintot a zrt. tulajdonosa, az Agrárminisztérium fizetett, az erdőgazdaság 30 millió forintos önrésszel járult hozzá a költségekhez - közölte Janács Gergely, a zrt. szekszárdi erdészetének vezetője az MTI-vel.

A fogadóépület

A szabadidőközpont épülete Forrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

A fejlesztés részeként készült el az a többfunkciós tóparti fogadóépület, amelyben büfé, nyilvános vizesblokk, rendezvényterem várja majd a látogatókat, de helyet kap a halőr és az erdészet irodája is. Az épület kialakítása lehetővé teszi, hogy a későbbiekben további szolgáltatásokkal is bővülhessen a kínálat.

Süllőfészek játszótér

A Süllőfészek játszótér Forrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

A Gemenc Zrt. egy különleges játszóteret is megépített, amelynek a tematikáját a tóban mesterségesen elhelyezett halbölcsők sugallták. A családosok körében már most is nagyon népszerű játszótér gyönyörű erdős tóparti környezetben található.

A Süllőfészek Forrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

Fő eleme egy látszólag rendezetlenül, valójában azonban gondosan megtervezett, egymásba gabalyodó fatörzsekből, rudakból álló mászóka, amely az igazi famászáshoz hasonló élményt kínál.

Családi piknikrét

A családi piknikrét Forrás: Csontos Péter, Gemenc Zrt.

A horgásztó délkeleti sarkánál található ligetben kisebb-nagyobb családi összejövetelekre, közös piknikezésre, beszélgetésre alkalmas parkot alakított ki az erdőgazdaság szabadtéri tűzrakó helyekkel, padokkal, asztalokkal.

Fahidak

A tavon található romantikus szigetre két megújult fahídon sétálhatnak be a látogatók.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!