Svájc
18:002024. június 29.
Olaszország
Németország
21:002024. június 29.
Dánia

Hét ország, ahol eszünkbe se jusson meztelenkedni a strandon

Vágólapra másolva!
Bár kényelmesnek tűnhet, és barnulás szempontjából is előnyös lehet, napozás közben megválni a strandon a bikinifelsőnktől, vannak országok, ahol ezt érdemes elkerülni, ugyanis az is elképzelhető, hogy nem engednének bennünket haza. Ehelyett egyenesen a helyi börtönben köthetnénk ki. Mutatjuk, melyek ezek.
Vágólapra másolva!

Nincs is jobb érzés, mint egy tangerparti kiruccanás után napbarnítottan hazatérni. Sokan ilyenkor még a fürdőruhafelsőjüktől is megválnak az egyenletes, csíkmentes barnulás érdekében. Legyünk azonban óvatosak és körültekintőek, 

vannak ugyanis olyan országok ahonnan nem engednek haza, ha tetten érnek minket meztelenül, vagy akár félmeztelenül a helyi bíróságon találhatjuk magunkat, ahol súlyos pénzbírsággal vagy egyéb büntetéssel díjazzák a túlzásba vitt lazaságunkat.

 

nudista, strand, meztelen, strandolók, tengerpart, part, vízpart, tópart, illusztráció
 A kép csak illusztráció
Fotó: Shutterstock/Copyright (c) 2018 sylv1rob1/Shutterstock.  No use without permission. / Shutterstock/Copyright (c) 2018 sylv1rob1/Shutterstock.  No use without permission.

Megéri tehát utána nézni, hogy az egyes országokban mi a szokás, hogy mire eljön a nyaralás ideje, már felkészültek legyünk, és ne érhessen bennünket kellemetlen meglepetés. 

Mutatjuk is, melyek azok a népszerű nyaralóhelyek, ahol tilos a meztelenkedésnek minden formája.

Dubai

Dubai egy igazán szigorú muszlim ország, ahol 

nemcsak hogy tilos meztelenül vagy félmeztelenül napozni, de bajba kerülhetnek azok a nők is, akik a strand területén kívül bikinit mernek viselni. Akár 6 hónapra is bebörtönözhetik őket ezért.

 Ezek a szabályok minden strandra egyaránt érvényesek, küzfürdőkre és szabadstrandokra is.

Tunézia

Dubai-hoz hasonlóan Tunéziában is szigorúan veszik a muszlim szokásokat, tehát itt is érvényes az a szabály, hogy meztelenkedés börtönbüntetést vonhat maga után, bár néhány hagyományos, 

úgynevezett hammam fürdőben vannak olyan szertartások, melyek esetén kötelező teljesen meztelenre vetkőzni. Ezeken az alkalmakon azonban külön vannak a férfiak, és külön a nők.

 

napozás, strand, nyár
Fotó: pixabay.com

Egyiptom

Az egyiptomiak elítélik és megvetik a meztelenséget, ugyanis a kultúrájukkal szembemenő dologgal tartják, nem beszélve az itt élő, nagy létszámú muzulmán közösségről. Aki figyelmen kívül hagyja a törvényt, bírságra vagy börtönbüntetésre számíthat.

Trinidad és Tobago

Ebben a karribi országban a lakosság jelentős része mélyen vallásos, így tilos a meztelen-vagy félmeztelen fürdőzés. Csakúgy, mint Dubai-ban, 

itt is tilos a strand területén kívül fürdőruhában mászkálni,

 aki ezt megszegi, nem hagyják figyelmen kívül a rendőrök.

napozás, strand, nyár
Fotó: pixabay.com

Málta

Ebben a népszerű nyaralóparadicsomban szintén 

tilos a meztelenkedés, de még az illetlen öltözködés is, azaz nyári meleg ide vagy oda, kerüljük a túlságosan lenge, keveset takaró ruhadarabokat,

 hacsak nem szeretnénk közel 300 ezer forintnyi pénzbírságot fizetni.

Marokkó

Marokkó szintén muzulmán ország, ahol a meztelenséget mélyen elítélik és illegalizálják. A törvényszegők súlyos bírságra vagy akár börtönbüntetésre is számíthatnak.

Bahamák

A Bahama-szigetek egész területén tiltott a meztelenkedés minden formája, még a strandokon és a klubokban is. A konzervatív szigetország komoly bírságokkal  bünteti azokat, akik megsértik ezeket a szabályokat, hogy biztosítsák a nemzet törvényeinek tiszteletben tartását.

John Charnock StressFreeCarRental.com vezérigazgatója is azt javasolja, hogy utazás előtt térképezzük fel alaposan a választott nyaralóhelyszínt.

Forrás: DailySar

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről