Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
Az év harmadik Forma-1-es sprintfutamát a Red Bull pilótája, Max Verstappen nyerte az F1-es Osztrák Nagydíjon. Az egy körrel lerövidített miniverseny elején Lando Norris ugyan megelőzte a hollandot, de aztán a brit hibáját Verstappen és Oscar Piastri is kihasználta, így Norrisnak nem volt esélye megnyerni életében először egy F1-es sprintfutamot.

Max Verstappen a két McLaren elől, az élről indulhatott az F1-es Osztrák Nagydíj szombati, verőfényes napsütésben, nagy hőségben rendezett sprintfutamán. Mind a 20 pilóta (a bokszból induló Alexander Albon is) közepes keverékű gumikon rajtolt a spielbergi miniversenyen, így aztán a startnál senki nem volt gumielőnyben a másikhoz képest. Már felsorakoztak a rajtrácsra a pilóták, amikor jelezték, hogy a célegyeneshez túl közel álló, ezáltal kockázatosnak ítélt helyen tartózkodó fényképészek miatt még egy felvezető kört kell teljesíteni, így végül csak 23 körös lett a sprintverseny. A rajtot Lando Norris rosszul kapta el, így Verstappen könnyen az élen maradt, mögöttük a két Ferrari lépett előre az első körben.

Forma-1, F1, Osztrák Nagydíj, 2024, Max Verstappen, Red Bull
Max Verstappen megőrizte a vezetést a McLarenek előtt az F1-es Osztrák Nagydíj sprintfutamán
Fotó: NurPhoto via AFP / Alessio Morgese / NurPhoto

A sprintfutam elején Norris szorosan követte Verstappent, és 

a negyedik körben meg is előzte a hollandot, de aztán a háromszoros világbajnok (Norris hibáját kihasználva) visszaelőzte őt látványos manőverrel, és ekkor Oscar Piastri is elment a brit mellett. 

Hátrébb a táv harmadánál George Russell visszaelőzte Carlos Sainzot a negyedik helyért, de mögöttük Lewis Hamilton és Charles Leclerc is nagyon közel haladt hozzájuk.

Max Verstappen nyerte az F1-es Osztrák Nagydíj sprintfutamát

Oscar Piastri a táv második felében az egyik leglassabb volt az élmezőnyben, így aztán a csapattársa visszazárkózott rá, de Norris megelőzni nem tudta az ausztrált. A brit így a korai hibája miatt lemaradt élete első sprintgyőzelméről, és tovább (71 pontosra) növelte a hátrányát az egyéni pontversenyben Verstappen mögött.

Sanghaj és Miami után ugyanis az idei harmadik sprintfutamon, Spielbergben is Verstappen nyert, és a holland összesen már 10 győzelemnél jár a sprintfutamok tekintetében – köztük mind a három eddigi ausztriai sprint is az övé volt. Verstappen mögött Piastri, Norris, Russell, Sainz, Hamilton, Leclerc és Pérez lett a pontszerzők sorrendje.

Az F1-es Osztrák Nagydíj hétvégéje szombaton 16 órától a vasárnapi verseny rajtrácsát meghatározó időmérővel folytatódik. A 71 körös spielbergi versenyre vasárnap 15 órától kerül majd sor.

Kapcsolódó cikkek

Hirdetés: Ha kedvet kapott a fogadáshoz, keresse fel a Szerencsejáték Zrt. Tippmix Pro oldalát, ahol azonnal fogadhat, játszhat, nyerhet.

Mindent egy helyen az Eb-ről