Következő mérkőzések
Franciaország
18:002024. július 01.
Belgium
Portugália
21:002024. július 01.
Szlovénia
Vágólapra másolva!
A brazil válogatott 4-1-re legyőzte Paraguay együttesét az Egyesült Államokban zajló labdarúgó Copa América D csoportjának második fordulójában. A brazilok harmadik gólja komikusra sikerült, a Real Madrid játékosa, Vinícius Júnior pedig még a gólörömével is belerúgott az ellenfélbe.

A kilencszeres bajnok brazilok a Copa América-csoportmeccs elején kihagytak egy tizenegyest, ennek ellenére már a szünetben már 3-0-ra vezettek Las Vegasban, és végül magabiztosan helyrehozták a nyitóforduló fiaskóját, amikor csak 0-0-t játszottak Costa Ricával. Dorival Junior szövetségi kapitány együttesében a Real Madrid-sztár Vinicius Junior kétszer volt eredményes, ezen kívül Sávio és a második büntetőjét már értékesítő Lucas Paqueta is betalált – írta meg az MTI. 

brazil, válogatott, Copa América, Vinícius Júnior, Real Madrid
A Real Madrid brazil válogatott sztárja, Vinícius Júnior alaposan megünnepelte a gólját
Fotó: AFP

Sokan felháborodtak a Real Madrid csatárának, Vinícius Júniornak a Copa América-meccs során mutatott ünneplésén

Vinícius a második gólját az első félidő hosszabbításában szerezte (ezzel lett háromgólos Brazília előnye), méghozzá egy hatalmas paraguayi szerencsétlenkedés után. Vinícius Júnior ugyanis úgy blokkolt egy felszabadítási kísérletet, hogy azzal rögtön gólt is szerzett, hiszen a lábáról az ellenfél kapujába pattant a labda. A cikk végén található videóban is látható, hogy 

a lesipuskás gólját a Real Madrid brazil támadója a nyelvét kidugva ünnepelte, lényegében kiröhögve az ellenfelet 

– írta meg a Magyar Nemzet. Az eset után Vinícius rengeteg kritikát kapott a szükségtelenül heves ünneplésére vonatkozóan – ráadásul nem ez az első alkalom, amikor a támadó gólörömét tiszteletlenség vádja érheti. Továbbá többen arra is rámutattak, hogy a meccsen az egyik, csúnyán félresikerült trükkjén bezzeg az ellenfél játékosai nem nevettek.

A paraguayiak a második vereségükkel már biztosan nem juthatnak tovább. A csoport másik meccsén a kolumbiaiak 3-0-ra legyőzték Costa Ricát, így bejutottak a negyeddöntőbe, és már 25 mérkőzés óta veretlenek, ráadásul ez volt sorozatban a tizedik sikerük – legutóbb 2022 februárjában, az argentinoktól kaptak ki. Az utolsó csoportmeccsét a 2001-es győztes a brazil válogatott ellen játssza, magyar idő szerint szerdán hajnalban.

Copa América, eredmények, D csoport, 2. forduló:

Kolumbia-Costa Rica 3-0 (1-0)
Brazília-Paraguay 4-1 (3-0)

A csoport állása: 1. Kolumbia 6 pont, 2. Brazília 4, 3. Costa Rica 1, 4. Paraguay 0

Kapcsolódó cikkek

 

Mindent egy helyen az Eb-ről