Egy férfi biciklivel indult el az Egyesült Királyságból Ausztráliába

Vágólapra másolva!
A 24 éves Sam Murray a múlt hónapban indult el Greenhithe-i otthonából, Kentből, és beutazta Franciaországot, Brüsszelt, Németországot és Svájcot, most pedig Velencében, Olaszországban van. A terve szerint jövő nyáron fog megérkezni a céljához, Ausztráliába.
Vágólapra másolva!

A férfi 3462 mérföldes körútra indult az Egyesült Királyságtól Ausztráliáig. Útja során Törökországon, Grúzián, Oroszországon és Kazahsztánon keresztül kell mennie, mielőtt 2025 júliusában Perthbe érne. Az utazás során alagutakban húzta meg magát, és a helyi közösségek is befogadták egy-egy éjszakai pihenésre.

Az egykori IT-s célja, hogy adományokat gyűjtsön a egy szervezet számára, akik őt segítették miután 2020 júniusában végezni akart magával. Csak egy hátizsákkal és rengeteg elszántsággal Sam felmondott a munkahelyén, és elbúcsúzott a családjától, mielőtt indult volna a hosszú útra.

Mindig is szerettem utazni és világot látni

 - mondta. "A biciklis utazásban az a nagyszerű, hogy láthatod azokat a városokat és falvakat, amelyek nem a megszokott turista útvonalakon fekszenek."

Most Sam küldetése az, hogy másokat inspiráljon: 

A fő ok, amiért ezt csinálom, az az, hogy megmutassam az embereknek, hogy a dolgok jobbra fordulhatnak, és valami hihetetlenül őrült dolgot is megtehetünk, ha szeretnénk.

image

2024. május 27-én indulva Sam már olyan helyeken volt, mint a németországi Burkheim, ahol csatlakozott egy családhoz az Eb nyitómeccsére. Az emlékezetes pillanatot felidézve elmondta a Mirrornak:

"A francia határon bicikliztem. Kitérőt tettem, hogy átmenjek a határon Németországba. Átmentem egy hídon , amikor észrevettem, hogy egy helyi futballklub a meccset nézi, akikhez csatlakoztam és együtt néztük a nyitómeccset, ahol pár napot meg is szálltam – én voltam a negyedik fiuk a családban a hétvégén."

Számomra ez volt a csúcspont – megmutatta, milyen kedvesek tudnak lenni az emberek az idegenekkel.

Sam jelenleg az olaszországi Velencében várja, hogy megjavítsák a biciklijét, de már alig várja, hogy folytathassa kalandját olyan országokban, mint Törökország, Grúzia, Oroszország és Kazahsztán. Az utazás pedig 2025 júliusában Perthben ér véget.

"Lehet, hogy repülővel kell mennem Kazahsztánból Délkelet -Ázsiába. Indonéziából az ausztráliai Cairnsbe repülök, és a keleti és déli parton körbejárom az országot"- mondta a férfi. 

Ha Ön vagy valaki a környezetében krízishelyzetben van, hívja mobilról is a 116 123 ingyenes lelki elsősegély-számot, vagy keresse fel a suicidprevencio.hu weboldalt!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről