Spanyolország
18:002024. július 05.
Németország
Portugália
21:002024. július 05.
Franciaország

Mutatjuk, mely európai városokban lehet a legjobban szórakozni

Vágólapra másolva!
A Winston Bed szakértői egy korsó sör, egy koktél és egy kávé, valamint a szállásárakat figyelembe véve készítették el a végső útmutatót arra vonatkozóan, hogy mely városokba érdemes ellátogatni Európában, ha egy felejthetetlen nyári estét szeretnénk eltölteni.
Vágólapra másolva!

Az aranyérmet, a spanyolországi Benidorm kapta, ahol több mint 30 szórakozóhely közül lehet választani és egy rövidital ára, csak 2,25 euró, tehát 1000 forint. Egy szállodában eltöltött éjszakáért, 67 eurót kell fizetni (31 ezer forint).

A második helyen, a ciprusi Ayia Napa végzet, ahol az előrejelzések szerint szinte egész nyáron 30 fok felett marad a hőmérséklet. Ráadásul az italok sem sokkal drágábbak, mint Benidormban. 

Ayia Napa-ban 2,75 euróért (1200 forint) ihatunk meg egy felest. 

Meglepő módon az ibizai szórakozóhelyek a nyolcadik helyet kapták. A kutatók szerint ez a viszonylag alacsony, 26 fokos hőmérsékletnek köszönhető. Azonban Ibizán egy kapucsínó ára nem haladja meg az 1200 forintot, így azok számára tökéletes választás, akik egy hosszú éjszaka után egy kávéval szeretnék magukat felfrissíteni. Viszont a szállás és az alkohol ebbe a buliparadicsomban sokba kerül. 

Egy szállodai éjszaka csaknem 200 euró, ami átszámítva 80 ezer forint.

Képünk illusztráció 
Fotó: Getty Images/iStockphoto/This content is subject to copyright./Jacoblund

A legdrágább szállás árakat a franciaországi Saint-Tropez tengerparti városa kínálja. Az oda látogatóknak, 400 eurót kell fizetniük, ha egy éjszakát el akarnak tölteni egy szállodában. Sőt a nyári idő sem az igazi, mivel az átlag hőmérséklet 24 fok. Ezért nem véletlen, hogy a 10. helyet kapta. 

Magaluf, vagy más néven Shagaluf, a lista negyedik helyére került, az ötödik helyen pedig a zantei Laganas áll, amit a horvátországi Split követ. 

A görög szigetek, Kos és Kréta a hetedik és kilencedik helyen végzett, Kardemenia és Malia pedig a bulizni vágyók kedvelt helyei, ezért a harmadik és negyedik legjobb bulivárosok közé tartoznak -írja a DailyStar.

Ugyan Ibiza nem tartozik a legolcsóbb bulivárosok közé, de ennek ellenére nem érdemes kihagyni, hogy meglátogassuk a világ legmenőbb klubját. A világhírű Hi Ibiza immár harmadik éve a világ legjobb klubja, a címet a DJ Mag Top 100 Clubs szavazásán nyerte el. Ez a felület hivatott értékelni a legnagyobb bulihelyeket. Az elképesztő éjszakai táncos szórakozóhely Ibizán nemcsak a világ legjobb zenészeivel és DJ-ivel büszkélkedhet, hanem a különböző tematikus termekkel, köztük a Színházzal, a Klubteremmel és a Vad sarokkal is. 

A Baleár-szigetek tele vannak a paradicsomi éjszakai életet kínáló bulizó helyszínekkel, lélegzetelállító szabadtéri teraszokkal, luxusbárokkal, sőt még titkos bulikkal is. Az itteni műsorok szándékosan le akarják nyűgözni a vendégeket, amihez stroboszkópokokat, villogó fényjátékokat és menő zenéket is felhasználnak. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről