Az egész világot bejárja kétéves kislányával együtt egy utazásrajongó anyuka

Vágólapra másolva!
Igazi kalandor életmódra szoktatta kétéves lányát, Luanát a 26 éves, német Sarah Noack. A fiatal nő már közel 20 országban járt, kipipálva ezzel bakancslistáját. Természetesen a kislányát is magával viszi születése napja, azaz 2021 október 14 óta. A kicsi Balin tette meg első lépéseit, és Indonéziában tanult meg beszélni.
Vágólapra másolva!

A közösségi médiamenedzserként dolgozó Sarah korábban légiutaskísérőként dolgozott, ezért munkájának köszönhetően jó pár egzotikus országban megfordult, beleértve Brazíliát, Mexikót, Hong Kongot, Japánt és Kínát is.

Azonban a szülési szabadság alatt sem ült otthon. A kis Luana mindössze két hetes volt, amikor először útnak indióult vele és egykori élettársával egy barcelonai kiruccanásra.

Bár szakított élettársával, Sarah egyedülálló anyaként is járja a világot, kislányával együtt jártak már Vietnamban, Polórtugáliában, Jordániában  és Ausztráliában, így Luana az egyik legfiatalabb világutazó a Földön.

Az utazás iránti szenvedélyem már kezdetektől fogva szinte beteges volt, egy pici csecsemővel pedig meg se kottyant hátizsákkal útnak indulni. Most, hogy egyre nagyobb, már korántsem olyan egyszerű, különösen mióta tud járni, és folyton szaladgálna. De még így is azt érzem, hogy sokkal jobban passzol hozzám ez az életforma, mint kialakítani egy állandó életet Németországban, a megszokott napi rutinokkal"

- mondja Sarah. 

image

Sarah egyből a középiskolás évei után kezdett el légiutaskíséőként dolgozni, mert így kielégíthette utazás iránti vágyát, közben pedgi pénzt is keresett, így összekötötte a kellemeset a hasznossal.

A terhessége alatt ugyan nem tudott dolgozni, azután pedig szülési szabdságra ment, de még így is 20 országot meglátogatott, mire lánya betöltöte a kétéves kort.

Miután Luana apjával különváltak, egy hónapra Thaiföldre utazott a gyerekkel, ezután 3 hetet töltött Kambodzsában, majd 2 hetet Vietnamban, egyetlen hátizsákkal. Mindeközben úgy érezte, tele van energiával. Most pedig portugáliában kötött ki egy csapat hozzá hasonló, utazásfüggő anyukatársával együtt. 

Az eddigi kedvenc helye azonban Nepál volt. 

Teljesen lenyűgözött ez a hely, minden pillanatát élveztem. Mind az ország, mind a kultúra györnyörű és egyedi, teljesen legyűgözött. Annyira más volt, mint a többi ázsiai ország, amelyekben korábban jártam. 

Azonban több országhoz is fűződnek kellemes emlékei:

Amikor Balin jártunk, szinte egész nap kint voltunk a tengerparton. Luana itt tette meg első lépéseit, én pedig örültem, hogy a puha, homokos talajon biztonságban van. Indonéziában pedig találkoztam egy brit barátommal, Luana ennek hatására elkezdett angolul beszélni.

Az anya-lánya páros számos országba vett jegyet, beleértve Olaszországot, Indonéziát, Thaiföldöt, Kambodzsát, Vietnamot, Hong Konot, Nepált, Portugáliát, Spanyolországot, Görögországot, Albániát, Montenegro-t, Jordániát, Ausztráliát Sri Lankát, Malajziát, és az Amerikai Egyesült Államokat is.

Ahogy korábban az Origo is megírta, egy világjáró férfi kedvenc háziállatát, egy skót macskát visz magával mindenhová. Az állat már 18 országban járt. 

Egy Kuma nevű mopsz pedig 250 alkalommal ült már repülőn, gazdája ugyanis munkájának köszönhetően állandóan úton van, természetesen kutyáját sem hagyja magára ez idő alatt.

Egy fiatal pár pedig 2019 óta járja Európát két spánielükkel, így azok már 21 országot meglátogattak.

Forrás: Mirror

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről