Spanyolország
21:002024. július 09.
Franciaország
Hollandia
21:002024. július 10.
Anglia

Mutatjuk, hova érdemes utazni a Karib-térségben, ha biztonságban akarunk nyaralni

Vágólapra másolva!
A Karib-tenger nagyon népszerű utazási célpont, rengeteg turista érkezik oda minden évben hogy kipihenje az éves fáradalmakat. A térség tele van gyönyörű, aranyhomokos tengerparttal, amiket képeslapokra szokás nyomtatni. Most megmutatjuk, hogy ezek közül melyek a legbiztonságosabbak.
Vágólapra másolva!

A turisták nagyon szeretik a Karib-térséget, a szigeteket, a közöttük való hajózást, a meleg időjárást és a gyönyörű szállodákat. A The Travel most összeszedte, hogy mely szigetek a legbiztonságosabbak, ahol a legnagyobb nyugalomban pihenhetnek az ide utazók. A bűnözési arány meghatározásakor rengeteg információt vesznek figyelembe különböző forrásokból. Ezek alapján mutatjuk a legbiztonságosabb szigeteket a Karib-térségben: 

St. Lucia 

A sziget gazdasága nagyban a turizmustól függ, ezért a helyi kormány és a hatóságok kiemelten kezelik a turisták biztonságát. Az ide utazók kedvelt helyein gyakran fokozott biztonsági intézkedések vannak érvényben. A helyi turisztikai testület még egy biztonsági útmutatót is összeállított. 

Bűnözési ráta: 100 ezer/39

Kockázati szint: 1. 

7karibisziget, St. Lucia
Fotó: AFP

Bonaire 

Az Egyesül Államok külügyminisztériuma a legalacsonyabb, 1-es szintű kockázati kategóriába sorolta a szigetet. Ez azt jelenti, hogy Bonaire az egyik legbiztonságosabb sziget a Karib-tengeren. A szigeten kicsi és összetartó a közösség, ami arról híres, hogy nagyon kedves a turistákkal. Ez a barátságos légkör még inkább hozzájárul ahhoz, hogy a turisták biztonságban érezzék magukat. 

Bűnözési ráta: 100 ezer/37

Kockázati szint: 1. 

7karibisziget, Bonaire,
Fotó: AFP

Aruba 

A szigeten szigorú törvények vannak a lakosok és a turisták biztonságára. A helyi hatóságok szigorúan be is tartatják ezeket a szabályokat, ami fokozza a biztonságérzetet. 

Bűnözési ráta: 100 ezer/36

Kockázati szint: 1. 

7karibisziget, Aruba, Palm Beach, Aruba, West Indies, Dutch Caribbean, Central America
Fotó: AFP

Dominika 

Dominikán viszonylag alacsony a bűnözési ráta más karibi szigethez képest. Ritkák az erőszakos bűncselekmények, a turisták nagy része nem tapasztal semmilyen problémát a nyaralása közben. A szigeten a lopások és a gyilkosságok száma is alacsony. 

Bűnözési ráta: 100 ezer/21

Kockázati szint: 1. 

7karibisziget, Dominica, Caribbean Sea, Atlantic Ocean.
Fotó: AFP

Grenada 

Grenadában a legtöbb bűncselekmény nem erőszakos, általában lopások szoktak előfordulni. Itt az egyik legalacsonyabb a bűnözési ráta, a turisták biztonságban szokták érezni magukat ezen a szigeten. 

Bűnözési ráta: 100 ezer/20

Kockázati szint: 1.

7karibisziget, Grenada,
Grenada Island, Grand Anse Bay, Coconut Beach FRILET Patrick / hemis.fr / Hemis via AFP
Fotó: AFP

Antigua és Barbuda

A bűnüldözés, a megelőzési programok, a turisztikai biztonsági intézkedések és a jogszabályok együttesével a szigeten arra törekednek, hogy fenntartsák a biztonságot az ott élőknek és a turistáknak is. 

Bűnözési ráta: 100 ezer/17

Kockázati szint: 1.

7karibisziget, Antigua and Barbuda, Antigua island (British West Indies)
Fotó: AFP

Anguilla 

A sziget egy brit terület, stabil politikai háttérrel, ugyanis saját törvényei vannak. Ez a stabilitás segít fenntartani a biztonságos légkört a turisták és a lakosok számára is. 

Bűnözési ráta: 100 ezer/15

Kockázati szint: 1.

7karibisziget, Anguilla, ANGUILLA. SANDY ISLAND AT THE NORTH WEST OF ANGUILLA. AERIAL VIEW
ANGUILLA. SANDY ISLAND AT THE NORTH WEST OF ANGUILLA. AERIAL VIEW 
Fotó: AFP

Ahogy korábban megírtuk, egy devoni vízvezeték-szerelő felmondott, hogy zenész lehessen egy tengerjáró hajón, és azóta nem csak az átélt élmények száma de a bankszámlája is gyarapodott. A 33 éves Jack Nolan hátat fordított az szürke hétköznapoknak, ugyanis régi munkáját unalmasnak találta.  A férfi 2016-óta óta havonta 3315 fontot (több mint 1,5 millió forintot) tesz zsebre. 

Kiderült, hogy magyar nyaralók kedvenc külföldi úticélja továbbra is Horvátország. Ebben a cikkünkben pedig megírtuk, mire kell figyelni a repülős utasbiztosításoknál. 

Ha a nyaraláshoz ezt a tengerpartot választja, drágakövekkel a zsebében érhet haza. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről