A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
0

Merész utazásával került be a Guinness-rekordok közé egy férfi

Vágólapra másolva!
Egy férfi elhatározta, hogy megdönti az egyik Guinness- rekordot, miszerint egy hét alatt meglátogatja a világ hét csodáját. A férfinak sikerült ugyan a merész vállalkozás, azonban az utolsó napon majdnem elbukott mindent.
Vágólapra másolva!

A 45 éves egyiptomi Magdy Eissa a Kínai Nagyfaltól indult majd a Tadzs Mahalnál és a jordániai Petrában folytatta az útját. Ezután Rómába utazott, ahol meglátogatta a Colosseumot. Olaszországból a tengerentúlra ment, a brazil Megváltó Krisztus szoborhoz. Eissa utolsó kettő úti célja a a perui Machu Picchu és a lenyűgöző ősi maja város, a mexikói Chichén Itzá volt. 

Eissa az elképesztő utazásával megdöntötte a Jamie McDonald, korábbi Guinness-rekorder idejét, aki 6 nap és 15 óra alatt látogatta meg a világ 7 csodáját,

 míg az egyiptomi férfinek elég volt 6 nap és 11 óra 52 perc. 

A férfinek rengetegen gratuláltak az új rekordokhoz, miközben többen arra voltak kíváncsiak, hogyan tervezte meg az utazást. 

Eissa elárulta, hogy közel másfél évbe telt míg tűpontosan megszervezett mindent. Ugyanis a repülések, vonatok, buszok közlekedései a Világ Hét Csodái között rendkívül bonyolultak. 

Egyetlen fennakadás is tönkreteheti az egész utazást.

- mondta a rekorder a DailyStar-nak.

A katasztrófa majdnem meg is történt, mikor a férfi kis híján lekéste a Peruból Mexikóba tartó járatát. Ha ez megtörténik, akkor nem jutott volna el az utolsó céljához. 

Eissa ugyanis elaludt és annyira későn ment ki a reptérre, hogy a légitársaság már bezárta a chek-in pultot, de

mikor a férfi beszámolt róla, hogy egy Guinness-rekordot akar megdönteni, akkor újra megnyitották a kaput, így a férfi, még idő előtt teljesíteni tudta az egy hetes utazását. 

Azonban nem ez volt az egyetlen akadály, amit le kellett küzdenie. Petrában lekéste azt a buszt, ami naponta csak egyszer közlekedik a város központ és a történelmi helyszín között. A férfinak ezért megoldást kellett találnia, hogyan jusson el az újabb úti célhoz. Szerencséjére a helyszínen rengeteg taxis várja a turistákat, ezért sikerült egy sofőrt bérelnie. 

Ahogy arról korábban beszámoltunk, minden évben rengeteg turista keresi fel az indiai Agra mellett található Tádzs Mahalt, azonban kevesen tudják, hogy van egy másolata Kolumbiában is, mégpedig egy bizarr parkban. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!