Egy nő úgy utazta be Európát, hogy alig vett ki szabadságot

Vágólapra másolva!
A 24 éves Ella Brown Horvátországtól az olaszországi Sorrentón keresztül a németországi Münchenig mindenhol járt – és csak 11,5 nap szabadságot vett ki, ugyanis igazán ügyesen tervezte meg a szabadidejét.
Vágólapra másolva!

Ella Brown, a 24 éves PR-os mindössze hat hónap alatt 16 úticélt látogatott meg, miközben csak 11,5 nap szabadságot vett ki. Ella elhatározta, hogy nem hagyja, hogy karrierje akadályozza a világjárás iránti szenvedélyét, ezért kihasználta a húsvéti és május végi munkaszüneti napokat, és hétvégékkel párosította a rövid kiruccanásokat - írja a Mirror.

Miniszünet-listájában olyan helyszínek szerepelnek, mint Horvátország, az olaszországi Sorrento vagy éppen a németországi München. 

Ráadásul augusztusban egy hosszabb utazást tett Törökországba, ahol további kilenc napot használt el a szabadságából. Ella elmagyarázta: 

Jó módja ez annak, hogy továbbra is világot lássunk, és a legtöbbet hozzuk ki a hétvégékből és a szabadidőnkből.

A tervezés folyamatáról a következőket mondta: "Megnézem az időpontot, hogy meglássam, hova tudnék foglalni. Mindig a hétvégéket választom. Ez az év az első, amikor igazán eltervezem, mit szeretnék csinálni."

Ella Brown, utazás, Hockley, nyaralás
Ella. Fotó: SWNS / Ella Brown 

Az utazásrajongó korábban elkövette azt a hibát, hogy 2021 szeptemberében három hónapos szabadságot vett ki Amerika felfedezésére.

Amikor 2022 szeptemberében elkezdett dolgozni, Ella szívesen folytatta az utazást, és tanácsot kért, hogyan hozhatja ki a legtöbbet mind a 25 napjából.

Az utazásrajongó Ella aprólékosan megtervezte 2023 decemberétől kezdődő kiruccanásait, hogy 2024 januárjában elrepüljön a spanyolországi Malagába Sammel, a 24 éves gyógytornásznővel. A hétvégét úgy tervezték, hogy a lehető legtöbbet hozhassák ki belőle úgy, hogy mindössze egy fél napot vesznek ki pénteken, vasárnap pedig visszatérnek.

Visszaútjuk azonban váratlan fordulatot vett, amikor járatukat átirányították, és egy előre nem tervezett napon landoltak Párizsban, ami aztán egy plusz szabadságába került. Ella így nyilatkozott az élményről: „A legtöbbet hozzuk ki belőle."

Malaga hihetetlen volt. Az Egyesült Királyság lehangoló hely télen, és jó egy kis téli napsütés.

Márciusban a két nőnek sikerült a franciaországi Nantes-ba utaznia anélkül, hogy belekerült volna mindez az éves szabadságába. Ella megosztotta kirándulásuk költséghatékony módját:

Mindenért 170 fontot  (nagyjából 78 ezer forint) fizettünk fejenként.

Áprilisban Ella a családjával együtt indult útnak húsvétkor, és négy nap szabadságot vett ki Olaszország gyöngyszemeinek felfedezésére, beleértve Rómát, Sorrentót, Positanót, Amalfit és Caprit. Szeretettel emlékezett vissza: „Imádtam Sorrentót – egy Airbnb-n szálltunk meg egy citromfarmon.” A horvátországi Zadarban egy lányhétvége következett, amelyhez mindössze egyetlen szabadnapra volt szükség.

Később Ella és Sam öt nap szabadságot vett ki, hogy egy 10 napos Közép-Európát körülölelő expedícióban vehessenek részt. Körútjukon 

Budapest, Pozsony, Bécs, Salzburg, Hallstatt, München és Nürnberg is szerepelt.

 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!