Vágólapra másolva!
A Minifutball Extraligát megnyerő Chicago két győzelemmel és egy vereséggel csoportelsőként jutott az EMF Bajnokok Ligája nyolccaddöntőjébe, ahol a legjobb csoportharmadik várt rá a lengyelországi Varsóban. A Chicago szombat délelőtt nagy csatában kapott ki 4-2-re a cseh BKMK Brno ellen, így a legjobb 16 között esett ki a magyar bajnok.

A Chicago a nyitónapon két mérkőzést játszott, az első meccsen 5-1-re győzte le az angol FC Lions együttesét, majd este a az osztrák FC International Kickers ellen is nyerni tudott 2-1-re, így már csütörtökön kiharcolta a továbbjutást. 

Chicago, minifoci
A nyolcaddöntőig jutott a BL-ben a Chicago
Fotó: EMF Youtube

A korábbi háromszoros nagypályás felnőtt válogatott játékossal, Farkas II Balázzsal felálló magyar együttes pénteken 2-1-re kikapott a szerb Velibor Belgrade ellen, de így is csoportelső lett.

A magyar bajnok a szombati nyolcaddöntőben a legjobb csoportharmadik cseh BKMK Brno ellen próbálta kiharcolni a legjobb nyolc közé jutást.

A találkozó elején egyik csapat sem mert igazán kockáztatni, bár kisebb lehetőségek mindkét oldalon adódtak, az első tíz perc nem hozott gólt. A folytatásban sem sokat változott a játék képe, a csapatok nagyon jól megszervezték a védekezést. A 16. percben Koppermann előtt adódott nagy lehetőség, de bravúrral védett a cseh kapus. 

A 19. percben szerezte meg a vezetést a Chicago, amikor egy szép összjáték végén Romhányi Bálint volt eredményes.

A 21. percben sajnos egyenlített a BKMK Brno, méghozzá egy szerencsétlenül megpattanó lövés után. Hét perccel később már újra a Chicagónál volt az előny, Irhás Ignác szépen indult meg, majd lőtt hatalmas gólt. A csehek azonnal váltottak és a 31. percben ismét egyenlítettek, a kapus lövésébe sikerült belepiszálnia a rivális támadójának. 

Az őrült rohanásnak nem volt vége, a 34. percben már a csehek vezettek 3-2-re. A Chicago mindent megtett az egyenlítésért, de a Brno kontráiban is végig ott volt a veszély. Az egyik ilyenből a 40. percben el is döntötték a meccset, a csehek 4-2-re verték a magyar bajnokot.

A Chicago csoportmérkőzései, eredmények:
09.05.: Chicago - FC Lions (angol) 5-1 (2-1)
09.05.: Chicago - FC International Kickers (osztrák) 2-1 (2-0) 
09.06.: Chicago - Velibor Belgrade (szerb) 1-2 (0-2)
Nyolcaddöntő:
09.07: Chicago - BKMK Brno (cseh) 2-4 (1-0)

A Bajnokok Ligája teljes menetrendje és a tabellák ide kattintva érhetőek el.

Varsóban 22 ország 28 csapata vesz részt. A találkozókat élőben lehet nézni az EMF YouTube csatornáján.

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!