Mutatjuk, mikor tud a legolcsóbban szállást foglalni

Vágólapra másolva!
Az AirBnB manapság az egyik legnépszerűbb szállásfoglalási oldal. Itt évente több millióan foglalnak szállást a nyaralásukra, azonban nem mindegy, hogy ezt mikor teszik. Ugyanis vannak olyan napok az évben, mikor igazán olcsón lehet szálláshoz jutni az AirBnB-n.
Vágólapra másolva!

Az Airbnb észak-európai ügyvezető igazgatója és kétgyerekes anyuka, Amanda Cupples megosztotta, hogy mikor érdemes szállást foglalni az Airbnb-n. Cupples elmondta, hogy a turisták körében, főként azoknál akik családdal utaznak, az elsődleges szempont az, hogy minél kedvezőbb áron jussanak szálláshoz. 

Sőt vannak olyan fiatalok is, akik előre megtervezik, hogy mennyi pénzt szánnak a nyaralásukra vagy akár arra, hogyha az ünnepeket a családjuktól távol töltik. 

Az adatok azt mutatják, hogy akik a 2023-as karácsonyi ünnepekre foglaltak, ők október 18-án,19-én és 20-án jutottak hozzá a legolcsóbb szállásokhoz. Ez idén sincs másként, de a napok száma október 20-ára szűkült, viszont aznap nemcsak az idei téli kikapcsolódást foglalhatjuk le, hanem a jövő évi nyaralásunk helyszínéről is bátran dönthetünk. 

Amanda Cupples emellett azt is elárulta, hogyan könnyítsük meg az ünnepekre tervezett családi kikapcsolódást. Az ügyvezető igazgató azt javasolja, hogy az értékelések listájánál keressünk rá a „gyerek”, illetve a „család” kulcsszavakra, majd a vélemények megtekintése lehetőségre kattintva megtudhatjuk, hogy az adott szállás valóban megfelelő lesz-e egy családi nyaraláshoz. 

airbnb
A kép illusztráció!
Fotó: Shutterstock

Ha viszont nemcsak gyerekkel, hanem a családunk többi tagjával vagy a párunkkal szeretnénk utazni, akkor az Airbnb arra is ad lehetőséget, hogy a terveinket megosszuk azokkal akikkel utazni fogunk. 

A családok búcsút mondhatnak a végtelen számú táblázatnak, mivel a vendégek mostantól megoszthatják Airbnb- kívánságlistájukat az egész csoporttal. Minden vendég felveheti a neki tetsző szállásokat, jegyzeteket írhat és szavazhat kedvenc helyeire 

- mondta Cupples a DailyMailnek

Ahogy korábban megírtuk, London belvárosában van egy börtöncellára hasonlító kiadó szoba, ami meglehetősen kicsi, mégis népszerű az oda utazók körében. A szoba ára egy éjszakára 36 és 52 font között mozog éjszakánként, ami 15 ezer és 23 ezer forintot jelent.  Ez a londoni szállodák és más Airbnb-k áraihoz képest igen olcsó, emiatt rengetegen választják. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!