Vágólapra másolva!
Az egyedi limuzinokat építő német Binz cég ezúttal a Mercedes zászlóshajóját vette kezelésbe. A végeredmény egy guruló lakosztály lett hat ajtóval.
Vágólapra másolva!

A német Binz autóépítő manufaktúra története egészen 1936-ig nyúlik vissza, amikor is a céget alapító Michael Binz elkezdett Mercedes-Benzeket átépíteni egyedi megrendelések alapján. Az eltelt évek alatt persze sok minden változott, ám a donorautókat ma is a Mercedestől veszik, hogy néhány kiló fémmel, bőrrel és kárpittal megtoldva egyedi limuzinokat építsenek a szériamodellekből.

Ennek szellemében csak idő kérdése volt, hogy a Binz mikor rukkol elő a megnyújtott S osztállyal, amely egy plusz üléssorral és számtalan extrával gazdagodott a szériaváltozathoz képest. A bőrfotelekben pöffeszkedő utasok kényelmét légrugózás és többzónás klímaberendezés szavatolja, míg a szórakozásról a fejtámlákba épített képernyők gondoskodnak. A hatajtós S osztályhoz egy dízel és egy benzinmotor rendelhető, előbbi 320-as, utóbbi 350-es, szintén V6-os kivitelben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről