Sportos tanulmány a Kiától

Vágólapra másolva!
A Kia újabb bőrt húz le "teljesen európai modelljéről", a cee'dről, a Párizsi Autószalonon pro_cee'd néven bemutatkozik a sportos háromajtós változat.
Vágólapra másolva!

A Kia a Párizsi Autószalonon már a szériaérett változatot mutatja be Európában tervezett és gyártott családi modelljéből, a cee'dből, amelyet tanulmány formájában még Genfben lepleztek le. A koncepcióhoz képest lényegesen sablonosabb lett a végleges változat, csak remélni tudjuk, hogy a háromajtóssal nem ez lesz a helyzet.

A Kia ugyanis a francia fővárosban bemutatja a cee'd sportos verzióját is, egyelőre még szintén csak tanulmány formájában. A névadás igazán frappánsra sikeredett, a koreaiak pro_cee'd névre keresztelték az újdonságot, ami igeként használva lényegében folytat(ód)ást jelent.

A tervezők a pro_cee'd megalkotásánál maximalizálni próbálták a három- és ötajtós változat közötti különbséget, megtartva ugyanakkor a családias profilt. Az új modellel elsősorban a fiatalos, sportos korosztályt célozzák meg, igaz, a pro_cee'd piaci debütálása még elég messze van.

A cee'dből ugyanis először a kombi változat készül el, a háromajtósra pedig, amelynek tetővonalát 25 milliméterrel húzták lejjebb az ötajtóshoz képest, 2007 decemberéig kell várni.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről