A Cosworth keresi a Williams helyettesét

Vágólapra másolva!
A Cosworth vezetősége magabiztos, hogy a jövőben is maradhatnak a Forma-1-ben, noha jelenlegi legkomolyabb partnerük, a Williams úgy döntött, a 2007-es idényt Toyota erőforrásokkal kezdi majd meg.
Vágólapra másolva!

A northamptonshire-i központú motorgyártó a szezon elején egy évre szóló szerződést kötött a Williams istállóval, ám a vezetőség bízik benne, hogy elég jó munkát végeztek eddig ahhoz, hogy a 2007-es idényben is a világbajnok csapattal maradhassanak.

Azonban a Williams számára úgy tűnik mindennél fontosabb, hogy egy komolyabb anyagi háttérrel rendelkező beszállítóval álljon össze, melyet úgy tűnik a Toyota személyében meg is talált. Ugyan hivatalos bejelentés még nem érkezett, nyílt titok, hogy a grove-i bázisú csapat a jövő évet a japánok motorjaival kezdi majd meg, amit valószínűleg a két hét múlva megrendezésre kerülő Kanadai Nagydíjon jelentenek be.

Ez viszont azt jelenti, hogy a Cosworth elveszíti főpartnerét, és a jövő évre más csapatot kell találnia, hiszen a Toro Rosso valószínűleg 2007-ben is a Cosworth lefojtott V10-es motorjaival fog indulni a királykategóriában, így nem lenne szükség a V8-as egységeikre.

A Cosworth kereskedelmi igazgatója, Bernard Ferguson már felkeresett néhány alakulatot egy esetleges szerződés reményében. Az egyik legesélyesebb a jelenleg Toyota motorokkal futó Midland istálló, azonban egyes híresztelések szerint a Red Bull Racing is visszatérne a Cosworth motorok használatához.

Ferguson azonban biztos benne, hogy a Cosworth-nak mindene megvan ahhoz, hogy a következő évben is a Forma-1-ben maradjon, noha komoly csapás számukra a küszöbön álló Williams-Toyota megállapodás.

"Egyelőre hivatalos jelentés nem érkezett, de érdeklődve olvastam a híreket" - mondta Ferguson a Williams feltételezett váltásáról. "Egy éves szerződésük van, így a szezon további részében még mi szolgáljuk ki őket erőforrásokkal, és mindent megteszünk annak érdekében, hogy a lehető legjobb tudásunkat adjuk."

"Már megkezdtük a tárgyalásokat más csapatokkal a jövő évet illetően, de egyelőre még nem született új egyezség. Abszolút optimisták vagyunk, hiszen mindenünk megvan ahhoz, hogy továbbra is a Forma-1-ben folytathassuk."

Ferguson ugyan elmondta, logikus lépés lenne a Toro Rosso részéről, ha jelenlegi V10-es szerződésüket V8-asra módosítanák, ám megerősítette, ezen a téren még nem sikerült előrébb lépniük.

"Ez az ő döntésük" - magyarázta. "A jövő évben is legális lesz számukra a V10-esek használata. Azt azonban nem tudom, hogy mi lesz akkor, ha előrébb hozzák a motorfejlesztések befagyasztását, mert akkor komplikációk léphetnek fel, de a jövő évre még szerződésben állunk velük, tehát V10-es motorokkal látjuk majd el őket."

"Ha a Toro Rosso módosítani szeretne a szerződésen, akkor mi készen állunk a tárgyalásokra, és ha meg tudunk egyezni, akkor annak nagyon fogunk örülni."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről