Willis még nem döntött jövőjéről

Vágólapra másolva!
A Honda Racing technikai igazgatója, Geoff Willis elmondta, egyelőre még ő maga sem tudja, mihez fog kezdeni a jövőben, miután Shuhei Nakamoto kinevezésével, lemondott jelenlegi posztjáról.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról az elmúlt héten beszámoltunk, Willis lemondott a műszaki igazgatói posztjáról, miután a Honda bejelentette, rangidős technikai igazgatóvá lépteti elő Shuhei Nakamotót, őt pedig felmenti a versenyhétvégéken való részvétel alól, hogy minden erejével a gyárban folyó fejlesztésekre koncentrálhasson.

A brackley-i bázisú csapat azok után döntött a strukturális átszervezés mellett, hogy a szezon eddigi megmérettetésein finoman szólva is gyengén teljesített. A vezetőség az elmúlt héten azonban megerősítette, az Amerikai Nagydíjon leülnek Willis-szel, és átbeszélik a történteket.

Bár a Honda minden erejével Willis megtartása mellett van, a brit szakember elmondta, mielőtt döntene, beszélnie kell a csapat ügyvezetőjével, hogy tisztázza a kialakult helyzetet.

"Nos, jelenleg nem dolgozom, úgy is mondhatjuk, munkanélküli vagyok. Azonban úgy érzem, ezt meg kell beszélnem a csapat vezetőségével, hogy tisztán lássam a dolgokat."

Ugyan egyik fél sem vallotta be, mi volt Willis távozásának valós oka, a szakember elárulta, nem azért döntött a távozás mellett, mert a csapat felmentette őt a versenyhétvégéken való részvétel alól, és visszaküldte dolgozni a gyárba.

"Nem, nem ezért távoztam" - mondta Willis az Autosprint magazinnak. "Valójában már a két hónappal ezelőtt megrendezett Spanyol Nagydíjat követően tudtam, hogy nem lesz szükség rám a versenyhétvégéken. Ez része volt a változtatásoknak, melyet a csapatnak meg kellett tennie. Azonban legyenek szívesek addig ne kérdezzenek erről, míg meg nem oldódik a helyzetem."

Annak ellenére, hogy a csapat a téli teszteken fantasztikus teljesítményt nyújtott, és sokan az idei év egyik legnagyobb esélyesének várták őket, a Honda eddig képtelen volt a bizonyításra, így nem csoda, hogy jelenleg a konstruktőrök bajnokságának negyedik helyén áll, 100 ponttal lemaradva a listavezető Renault mögött.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről