A Williams megegyezett a Toyotával

Vágólapra másolva!
A 2007-es idénytől a Toyota fogja ellátni erőforrással a a Williams istállót a Forma-1-ben.
Vágólapra másolva!

Frank Williams szerda éjszaka a Toyota kölni főhadiszállásán írta alá a megállapodásról szóló dokumentumokat, melyeket már júniusban előkészítettek a felek. A szerződés három évre szól, és garantálja, hogy a Williams ugyanazokat a motorokat kapja meg a következő években, mint amiket a Toyota gyári csapata is használ.

"Az egyezség kulcsfontosságú a Williams számára, hiszen ezzel lehetőségünk nyílik a jövőben harcba szállni a bajnoki címért" - mondta Frank Williams. "A Toyota egy lenyűgöző, figyelemre méltó cégóriás, mely jó hírnévnek örvend a Forma-1-ben. Büszkék vagyunk arra, hogy sikerült elnyernünk a támogatásokat, hiszen az ő segítségükkel ismét visszatérhetünk az élre."

Az egyezség mindkét fél számára előnyös lehet, hiszen az elkövetkezendő években segíthetik majd egymás munkáját, mind a tesztpályákon, mind pedig a gyárakban. Éppen ezért a kölni bázisú csapat is boldogan nyugtázta a szerződés létrejöttét.

"Elégedettek vagyunk, hogy mi láthatjuk el motorokkal a Williams istállót, és bízunk benne, hogy kapcsolatunk gyümölcsöző lesz" - mondta a Toyota Motorsport elnöke, John Howett. "Reményeink szerint a két csapat segítheti majd egymás munkáját, és egyre jobb teljesítményre ösztönözheti a másikat, így biztosak vagyunk benne, hogy egyre feljebb kerülhetünk majd a mezőnyben."

A Williams-Toyota egyezség bejelentése egyben azt is jelenti, hogy a Midland az év végén elveszti beszállítóját a Toyota személyében, így az orosz színeket képviselő istálló a 2007-es évet vélhetően a Cosworth támogatásával kezdi majd meg.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről