Vágólapra másolva!
Felipe Massa kijelentette, elsődleges célja, hogy minden segítséget megadjon csapattársának, Michael Schumachernek.
Vágólapra másolva!

Massa az év elején vette át honfitársa, Rubens Barrichello helyét a Ferrarinál, azonban a brazil pilóta csak egy évre írt alá az olaszokhoz, így jövője még egyáltalán nem biztos a csapatnál.

Az olaszok vezetősége korábban elmondta, attól függően döntenek Massa jövőjéről, hogy a fiatal tehetség miként teljesít az idei esztendőben. Bár a brazil pilóta a szezon elején nem találta a helyét, az elmúlt versenyeken kiválóan szerepelt, és jelenleg négy dobogós helyezésével a bajnokság ötödik helyén áll.

Massa azonban elmondta, mielőtt még elkezdene gondolkodni jövőjén, mindent megtesz azért, hogy segítsen csapattársának, aki nyolcadik bajnoki címére hajt az idei évben. Felipe ugyanakkor bevallotta, szívesen maradna a jövő évben is a Ferrarinál.

"Legfőbb célom, hogy a Forma-1-ben maradjak, és legnagyobb vágyam, hogy a jövőben is a Ferrari versenyzője legyek" - mondta Massa a Gazetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Szerződésem az év végéig szól, és feladatom az, hogy a legjobb tudásom szerint segítsek Michaelnek és a csapatnak anélkül, hogy azon gondolkoznék, mi lesz azután. Azért hogy itt lehetek, köszönetet kell mondanom a Ferrarinak, mert nem mindenkinek adatik meg ilyen lehetőség az F1-ben."

"Tudtam, hogy hatalmas lesz rajtam a nyomás a Ferrarinál, de úgy gondolom, hogy néhány verseny kivételével remek munkát végeztem, és ennek örülök. Most viszont az a dolgom, hogy segítséget nyújtsak Michaelnek abban, hogy minél előbb befogja Alonsót. Fernando egy fantasztikus versenyző, de azzal a háttérrel, amellyel mi rendelkezünk, mindketten előtte végezhetünk."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!