Raikkönen vb-t akar nyerni a Ferrarival

Vágólapra másolva!
Még három futam hátra van az idei szezonból, de Kimi Raikkönen már nagyon várja, hogy megkezdhesse a munkát új csapatánál, a Ferrarinál. A finn világbajnok akar lenni az olasz istálló színeiben.
Vágólapra másolva!

Raikkönen nehéz örökséget vesz a nyakába, hiszen jövőre a visszavonuló Michael Schumachert kell majd helyettesítenie. Ez bizonyára nem lesz egyszerű feladat, legalább is a legtöbb szakértő így véli, hiszen a McLaren jelenlegi pilótája mégiscsak egy hétszeres világbajnok távozása után érkezik az olasz gárdához.

A "jóslatok" ellenére Raikkönen optimistán várja a feladatot: "Nem írtam volna alá a szerződést, ha nem lennék vele elégedett, vagy aggályaim lennének vele kapcsolatban"- nyilatkozta a Jégembernek becézett finn.

"Öt évet töltöttem el a McLaren-Mercedesnél. Kétszer is a világbajnoki cím közvetlen közelébe kerültem, de egyszer sem sikerült megnyernem a trófeát. Egyszerűen váltásra volt szükségem, és úgy érzem, hogy a Ferrari megadhatja számomra mindazt, amire szüksége van."

Raikkönen célja tehát a vb-cím, és hogy ennek elérése mennyi időt vesz igénybe: "Korábban úgy számoltam, hogy ez a McLarennel is sikerülhet, de mégsem jött össze. Ezt nem lehet megjósolni"- mondta a 26 éves pilóta, akinek idén még a harmadik helyért is keményen meg kell küzdenie a jövő évi csapattársával, Felipe Massával. A brazil pillanatnyilag öt ponttal előzi meg a Fisichellával holtversenyben negyedik helyen álló finnt.

"Természetesen már a következő évben mindent elkövetünk a vb-győzelem érdekében, de nagyon sok tényező van, aminek stimmelnie kell. Mindenestre teljes mértékben bízom abban, hogy ehhez a csapat megfelelő autót biztosít majd számomra."

"Mindig nagyon nehéz, amikor az ember új istállóhoz szerződik, mert az időt vesz igénybe, amíg megszokod az új rendszert"- folytatta Raikkönen. "Mikor a McLarenhez kerültem, nem voltam ennyire tapasztalt, mint most, de akkor is egy klasszis, Mika Häkkinen helyét kellett átvennem. Nem hiszem, hogy a mostani szituáció problémát okozna"- fejezte be az eddigi pályafutása során kilenc nagydíjgyőzelmet számláló Raikkönen.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!