A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Rosberg sokat vár a Toyota motorjaitól

Vágólapra másolva!
A korábban nagy sikereket megélt Williams istálló roppant gyenge idényt tudhat maga mögött, de a gárda fiatal pilótája, Nico Rosberg optimista a 2007-es évet illetően. A csapat jövőre Toyota motorokkal versenyez majd, a német ettől várja a felemelkedést.
Vágólapra másolva!

Nico Rosberg az idei szezonban mindössze négy pontot szerzett, és ugyan a Brazil Nagydíjon még szaporíthatja is egységei számát, de a lényegen az sem sokat változtat: a csapat katasztrofális idényt zár majd Interlagosban.

A fiatal német remekül kezdett, de a lendületes rajtot erős visszaesés követte. Erről mindent elmond, hogy a szezonnyitó Bahreini Nagydíjon hetedikként intették le, majd négy futammal később az Nürburgringen is ugyanebben a pozícióban ért célba. Utána viszont semmi, ami azt jelenti, hogy május hetedike óta nem szerzett pontot.

Rosberg csapattársa sem remekelt túlzottan, Mark Webbernek is csak hét pontja van, és kis matektudással mindenki kiszámolhatja, hogy a duó 11 pontot szorgoskodott össze, ami a konstruktőrök versenyében csak a 8. helyhez elegendő.

Rosberg szerint azonban a nehéz időszaknak az idei szezonnal együtt vége lesz, hiszen jövőre a Toyota látja el erőforrásokkal Frank Williams istállóját. A 21 éves német szerint a japán motorokkal a csapat sokkal versenyképesebb lesz.

"Nagyszerű, hogy már most tudjuk tesztelni az autót. Ez azt jelenti, hogy sikerült nagyon korán elkezdeni a közös munkát a Toyotával, ami már most nagyon intenzív"- utalt arra Rosberg, hogy a Williams tesztpilótái már Jerezben nyüstölik a Williams-Toyotákat. "A télen még bizonyára lesznek gyermeteg hibáink, de remélem, hogy ezeket még az idén ki tudjuk javítani."

"Jó döntést hoztunk, amikor a Toyota erőforrásait választottuk. Szerintem már jövőre is lényeges előrelépést tudunk produkálni az idei évhez képest, és az élmezőnyben fogunk autózni"- nyilatkozta bizakodva Rosberg. Azért tegyük hozzá, hogy az idei eredményeken nem lesz nehéz javítani.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!