Rubens optimistán várja a 2007-es szezont

Vágólapra másolva!
A hazai versenyére készülő Rubens Barrichello fél szemmel már a következő szezonra kacsintgat. A brazil küzdelmes szezont zárhat le vasárnap, de 2007-ben már lényegesen jobb eredményeket szeretne elérni a Hondával.
Vágólapra másolva!

Az idei év nem a tervek szerint kezdődött Barrichello számára. A 2005-ös szezon végén a Ferraritól elbúcsúzó brazil a kezdeti időszakban beilleszkedési gondokkal küzdött a Hondánál, többek közt ennek volt köszönhető, hogy az első négy futamon mindössze két pontot szerzett. Nem könnyítette meg a helyzetét az sem, hogy állandóan csapattársához, Jenson Buttonhoz hasonlítgatták.

"Az idei év legnagyobb problémája az volt, hogy sok idő kellett ahhoz, hogy beilleszkedjek a csapatba és hogy megszokjam az új autót"- kezdte a brazil. "A Hondánál nem működött minden olyan olajozottan, mint a Ferrarinál, de rengeteget dolgoztunk a fejlődés és az előrelépés érdekében, és ennek meg is lett az eredménye."

"Év elején a fékekkel volt leginkább problémám"- folytatta az ex-Ferraris. "A féktárcsák nagyon felmelegedtek, és egyszerűen nem tudtunk rájönni, hogy ez miért történik. De a szezon során szépen összecsiszolódtunk, és most már minden sokkal könnyebben megy."

A 34 éves pilóta szavait igazolja, hogy a Honda az utóbbi versenyeken már rendre jól teljesít, és ez alapján Barrichello optimista jövőt illetően: "Szerintem a 2007-es év sokkal jobb lesz, mint az idei volt. Rá kell jönnünk, hogy mi az oka a hullámzó teljesítményünknek, és ha ezek után javítjuk a hibáinkat, akkor szép időszak elé nézünk"- fejezte be Barrichello, aki hazai közönsége előtt búcsúztathatja az idei évet.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!