A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Trulli nem bánja, hogy elhagyta a Renault-t

Vágólapra másolva!
Jarno Trulli egy cseppet sem bánja, hogy anno elhagyta a mára kétszeres világbajnoki címmel rendelkező Renault versenyistállót, noha jelenleg igen nehéz időszakát éli a Toyotával.
Vágólapra másolva!

Az olasz versenyző 2004-ben ugyan megszerezte pályafutása első és eddig egyetlen futamgyőzelmét a Renault-val, még abban az évben elhagyta a francia alakulatot, mert egyszerűen képtelen volt kijönni a csapatvezető, Flavio Briatoréval.

A Renault Fernando Alonsóval azóta két bajnoki címet is szerzett, miközben Trulli mindössze csak három alkalommal állhatott fel a dobogóra a Toyotával, ahova egészen a 2009-es idény végéig érvényes szerződés köti. Az olasz pilóta mindezek ellenére nem bánja, hogy anno elhagyta a Renault-t, mert véleménye szerint jól döntött, mikor a japán gárdához igazolt.

"Soha nem bántam meg azt, hogy távoztam. Nem volt nekem való a Renault. A 2004-es Monte-Carlói Nagydíjon aratott győzelmem nem hogy megerősítette, rontotta a csapattal való viszonyomat" - mondta Trulli a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!