Andretti két éven belül az F1-be szerződne

Vágólapra másolva!
Marco Andretti bízik benne, hogy pár éven belül bekerülhet a Forma-1-be, miután elég tapasztalatot szerzett az amerikai IndyCar szériában. Az egykori világbajnok Mario Andretti unokája pénteken már ki is próbálhatja magát a királykategóriában.
Vágólapra másolva!

A tizenkilenc esztendős sofőr a héten tesztlehetőséget kap a Hondától a spanyolországi Jerezben, ahol életében először kipróbálhatja magát a Forma-1-ben. Michael Andretti fia pénteken ülhet be az egyik RA106-os versenygépbe, mellyel azonnal meg is kezdheti a munkát.

Az amerikai pilóta nem titkolta, nagyapja nyomdokaiba szeretne lépni, aki 1978-ban megnyerte a Forma-1-es világbajnokságot. Marco azonban elárulta, egyelőre még nem gondolkodik a váltáson, jelenleg arra koncentrál, hogy édesapja csapatával, az Andretti Green Racinggel sikereket érjen el az IRL-ben.

"A Forma-1 mindig is nagy álmom volt. A Forma-1-es világbajnoki cím az, amire a leginkább vágyom" - mondta Marco a Gazzetta dello Sport-nak adott nyilatkozatában. "Célom az, hogy édesapám csapatával megnyerjem a híres Indy 500-as versenyt, aztán Európába szerződjek."

A legifjabb Andretti már debütáló évében futamot nyert az IndyCarban, így nem csoda, hogy mindenki hatalmas tehetségnek tartja a tizenéves versenyzőt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről