Vágólapra másolva!
A Német Túraautó Bajnokság (DTM) egykori világbajnoka, Mattias Ekstrom diadalmaskodott a szombat este megrendezett Bajnokok Versenyén a párizsi Stade de France-ban.
Vágólapra másolva!

A hagyományoknak megfelelően, idén is megrendezésre került a Bajnokok Versenye a párizsi Stade de France-ban. A résztvevők teltház előtt küzdöttek meg egymással különböző kategóriákban.

A 2004-es győztes, a Renault F1 istálló jövő évi versenyzője, Heikki Kovalainen ugyan bejutott az elődöntőbe, ám ott nem bírt Ekstrommel. A másik ágon a ralis Sebastien Loeb került a döntőbe, ahol az egykori DTM bajnok legyőzte.

Eközben a Nemzetek Versenyén Finnország diadalmaskodott Heikki Kovalainen és Marcus Grönholm vezetésével, miután ádáz küzdelemben felülmúlták az egyemberes Amerikai csapatot.

A finn páros 2-1-re győzött Travis Pastrana ellen, akinek egyedül kellett helytállnia, miután sérülése miatt sem Jimmie Johnson, sem Scott Speed sem tudott részt venni a versenyen.

"A rajttól kezdve gondban voltam, el sem hiszem, ami történt" - mondta az Észak-Amerikai Ralibajnok. "Jimmie-re épült a csapat, és miután megtudtam, hogy nem tud részt venni a versenyen, borzasztóan el voltam keseredve, mert tisztában voltam azzal, milyen nevekkel kell megküzdenem."

A McRea Coulthard vezette angol csapat a negyeddöntőig jutott, míg a finneknek komolyan meg kellett küzdeniük a skandináv alakulattal, hogy bekerüljenek a döntőbe. A francia gárdának is esélye volt a végső győzelemre, de a Loeb és Bourdais vezette csapat az elődöntőben vereséget szenvedett a finnekről.

Bár az elmúlt három évben Párizs adott otthont a nagyszabású rendezvénynek, jövőre a londoni Wembley stadionba költözik át a Bajnokok Versenye.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről