Liuzzi továbbra is Speeddel versenyezne

Vágólapra másolva!
Vitantonio Liuzzi nem csak abban bízik, hogy hosszabb távon is a Toro Rosso-istállónál maradhat, de 2006-os csapattársával, Scott Speeddel is nagyon szívesen versenyezne együtt a későbbiekben is.
Vágólapra másolva!

A kisebbik Red Bull-csapat, a Toro Rosso a mezőnyben egyedüliként hivatalosan még nem döntött a 2007-es felállásáról. A legnagyobb esélye a versenyzésre természetesen a tavalyi szezon párosának, Vitantonio Liuzzinak és Scott Speednek van.

Liuzzi is nehezen tartja elképzelhetőnek, hogy ne versenyzőként vághasson neki az előttünk álló szezonnak. Az olasznak minden bizonnyal nem is kell majd csalatkoznia, hiszen a 2006-os évad végén a kiscsapat vezetősége többször is elmondta, hogy az olasz-amerikai duóval maximálisan elégedett, és velük képzeli el a folytatást.

Ennek ellenére a FIA-hoz eljuttatott nevezési listán a Toro Rosso még nem nevezte meg versenyzőit, a következő teszten pedig ismét beülhet az egyik STR-01-es kódjelű autóba a ChampCar-bajnok, Sébastien Bourdais. A francia 2007-ben még nem jelent komoly veszélyt az olaszra, hiszen még egy szezont a tengerentúlon szeretne eltölteni.

Liuzzi a héten egyik nyilatkozatában egyébként már elmondta, hogy nem nyűgözte le Bourdais teljesítménye, és nem félti a helyét a franciától. "Kicsit fel lett fújva az a nyilatkozatom. Én mindig is elismertem Bourdais teljesítményét, hiszen egy gyors és remek pilótáról van szó, de való igaz, hogy a teszteken nem nyűgözött le"- tért vissza korábbi nyilatkozatára Liuzzi.

"Látom amit látok! Bourdais remek versenyző, ráadásul a ChampCar-ban is háromszor nyert, de a Forma-1-be nem lehet csak úgy besétálni"- folytatta az olasz. Liuzzi nyilatkozatának hátterében talán az is meghúzódik, hogy jelenlegi csapattársával, Scott Speeddel remekül megértik egymást.

"Abból sem csinálnék problémát, ha Sébastiennel kellene egy csapatban szerepelnem, de nagyon elégedett vagyok a jelenlegi felállással. A pilótákról egyébként sem én döntök, hanem a vezetőség. Sébastien egyébként egy kedves srác, de nem igazán tudom értékelni, hiszen három nap teszt nem túl sok."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!