Theissen: Nem fog hiányozni Schumacher

Vágólapra másolva!
A BMW Motorsport igazgatója, Mario Theissen szerint a hétszeres világbajnok, Michael Schumacher visszavonulása nem fogja rányomni bélyegét az idei esztendőre. A szakember szerint hamar elfelejtik az emberek a Ferrari egykori sztárpilótáját.
Vágólapra másolva!

Minden idők legsikeresebb autóversenyzője közel tizenhat év után a tavalyi szezon végén visszavonult, mellyel sokak szerint hatalmas űrt hagyott maga után a Forma-1-ben. Schumacher távozásával az idei évben már csak egy világbajnok (Fernando Alonso) lesz jelen a versenyeken, ám Theissen szerint ez nem lesz negatív hatással a sportra.

"Nyilvánvalóan sokaknak hiányozni fog a szezon első felében. Furcsa lesz, hogy nem kell tőle tartanunk a versenyeken" - mondta a BMW Sauber szakembere a csapat hivatalos weboldalán. "Azonban nem hiszem, hogy problémát jelentene távozása, hiszen oly sok fiatal tehetség van az F1-ben, akik minden eddiginél izgalmasabbá és kiélezettebbé tehetik a bajnokságot."

"A történelem már nem egyszer megmutatta, egy élversenyző távozása hamar feledésbe merül, különösen, ha helyébe fiatal, tehetséges versenyzők kerülnek" - tette hozzá Theissen.

Az idei évben több újonc is bemutatkozik a királykategóriában, nem is akármilyen csapatok színeiben. Elég csak megemlíteni a GP2-es sorozat tavalyi bajnokát, Lewis Hamiltont, aki a McLarennél, és a finn Heikki Kovalainent, aki a Renault-nál debütálhat a Forma-1-ben.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!