Williams: Todt majd gatyába rázza Raikkönent

Vágólapra másolva!
A 2006-os szezon végén visszavonuló hétszeres világbajnok Michael Schumacher pótlására a Ferrari Kimi Raikkönent szerződtette, ám sokak szerint a finn a munkamorálja miatt soha nem lesz képes a német klasszis nyomdokaiba lépni.
Vágólapra másolva!

Raikkönen korábbi csapatfőnöke, Ron Dennis jól ismeri a pilótát: "Kimi nagyon nehéz körülmények közé csöppent a Ferrarinál. Az olaszoknál az élet Michael visszavonulása után teljesen megváltozott, a csapatnak ráadásul meg kell ismernie Kimit, el kell fogadniuk a finn gyengeségeit és az erősségeit egyaránt. Azt majd az idő dönti el, hogy ez mennyire működik."

A Red Bull Racing pilótája, Mark Webber is kifejtette véleményét: "Kimi félelmetes dolgokra képes a pályán, de ha a Ferrarinál nem áll be a sorba, akkor annak látványos visszaesés lesz a következménye."

Frank Williams ugyanakkor úgy gondolja, hogy a Ferrari csapatfőnöke, Jean Todt a legmegfelelőbb arra, hogy megszelídítse a finn pilótát: "Kimi nem veszi elég komolyan a Forma-1-et, ami elég szomorú dolog. Nem vitatom, remek dolgokat művel a pályán, de Michael hozzáállása sokkal professzionálisabb volt. Talán majd Jean Todt gatyába rázza a finnt."

Hogy Raikkönen felfogásával valóban ilyen gondok vannak-e, vagy csak némileg eltúlzott dologról van-e szó, azt csak azok tudnák mérvadóan megmondani, akik már dolgoztak együtt vele. A fent megszólalók viszont csak kívülállóként mondhattak véleményt.

Az mindenesetre igaz, hogy a 27 éves finnek változnia kell, ha hosszabb pályafutást szeretne a Ferrarinál, Maranellóban ugyanis valószínűleg nem azért szerződtették Raikkönent, hogy a bulvárlapoknak szolgáltasson sztorikat.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről