A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

A Toyota célja az első győzelem

Vágólapra másolva!
A Panasonic Toyota Racing elnöke, John Howett elmondta, csapata továbbra is első Forma-1-es győzelmére hajt az idei évben, melyben nagy segítségére lesz a mai nap leleplezett új, TF107-es kódszámot viselő versenyautó.
Vágólapra másolva!

Azt követően, hogy 2005-ben többször is felállhattak a dobogóra, a japánok csúnyán elbuktak a tavalyi évben. Az elvárások már 2006-ban is nagyok voltak a csapaton belül, ám a vezetőség tudja, ha idén nem mutatnak valamit, akkor végleg lebőgnek a Forma-1-ben.

A kölni bázisú csapat egyesek szerint legalább akkora költségvetéssel rendelkezik, mint a Ferrari, ám valamit minden évben elszúrnak. Tavaly a Bridgestone gumik tapadását nem tudták optimalizálni, ám az idei évet optimistán, minden eddiginél magabiztosabban várják, és céljuk továbbra sem változott: most is az első győzelemre hajtanak.

"Több, mint harminc éve dolgozom a Toyotánál, és amit mindig is becsültem bennük, az a kihívásra való hajlandóságuk" - mondta Howett a színpadon. "Az, hogy megalkották a Panasonic Toyota Racinget és beléptek a Forma-1-be, kitűnően mutatja, hogy a legnagyobb kihívásokra is készen állnak."

"Talán még túl korai lenne a bajnokság megnyeréséről beszélni, de minden erőnkkel azon vagyunk, hogy megszerezzük első győzelmünket. És ez a célunk a 2007-es idényre. Mindig magasra tesszük a mércét. 2006-ban elbuktunk, nem hoztuk a várt eredményeket. Felbátorodtunk azon, hogy hamar elkészült az új autó és korán elkezdhettük annak tesztelését, de rengeteg megbízhatósági problémával küszködtünk. Azonban világklasszis csapatot építettünk fel, mely segítségünkre lehet céljaink, azaz az első győzelem elérésében."

Jarno Trulli elmondta, ugyan még nem volt lehetősége kipróbálni az új autót, az eddig hallottak és az eredmények alapján úgy érzi, nyugodt szívvel kimondhatja, komoly előrelépést ért el a csapat a TF107-essel az elmúlt évekhez képest.

"Hiszem, hogy sikeresek leszünk a jövőben" - mondta. "Mindig optimista vagyok az új szezonok előtt és az új autó bemutatásakor. Rengeteg jó dolgot hallottam a mérnököktől. Hatalmas előrelépést sikerült elérnünk a leszorító erő, az aerodinamika, a mechanika, és igazából minden területen. Éppen ezért jobb eredményekre számítok, ám először pályára kell vinnünk az új autót mielőtt bármi konkrétat mondanánk."

Ralf Schumacher a hét elején már kipróbálhatta az új autót a franciaországi Paul Richard-on, ám a tesztről nem beszélt. A német versenyző ugyan elégedett volt az autó teljesítményével, egyelőre nem kívánt jóslatokba bocsátkozni.

"Mindenki a világbajnokságról kérdez, nyilvánvalóan a bajnokság megnyerése a legfőbb vágunk, de jelenleg az első győzelemre hajtunk. Mindenki éhes a sikerre, mert rengeteget dolgoztunk az elmúlt években" - mondta a német pilóta.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!